Tags

, , ,

Smakebit på søndagGod søndag! I dag finner du smakebitene her. Det er Maris tur, men av og til kommer ting i veien

På lørdag var jeg med på Moonstarwolfs lesemaraton til inntekt for Barnekreftforeningen og fikk lest en hel del, men som vanlig ikke fullt så mye som jeg hadde håpet på. Vi fikk besøk midt inni og da måtte jeg også hvile litt etterpå. Jeg har ME og det er ikke sånn at jeg bare kan ha besøk eller for den saks skyld gå på besøk, uten en masse hvile. Men jeg leser godt i sengen og, så det gikk bra. Jeg leste to diktsamlinger, den ene var OK og den andre var fantastisk. Jeg tror jeg falt spesielt godt for den beste fordi kontrasten til den som var bare OK ble så stor.

I dag har jeg valgt å dele smakebit fra en svensk roman av Johannes Anyuru som heter De kommer til å drukne i sine mødres tårer. Jeg så omtale av denne i noen aviser da den kom ut og bet meg merke i tittelen, som jeg synes er meget spesiell. Så da jeg var på biblioteket sist fant jeg ut at jeg ville låne den med meg hjem. Den kalles en terrorist-roman, så jeg er spent på om jeg vil like den. Forlaget kaller den en fascistisk dystopi om Sverige 30 år frem i tid, og jeg har lånt den fordi liker dystopier, men det høres ut som dette også kan være en tøff bok.

Smakebiten er fra første kapittel:

De kommer til å drukne i sine mødres tårer Hun har ansvar for filmen. Hun livestreamer den via flere sosiale nettverk og You-Tube kanaler – Hamad har hjulpet henne med å opprette kontoer og stille inn mobilen riktig.
Amin tar opp et ark fra bukselomma. Han leser en setning på dårlig arabisk, og noen av gislene begynner å gråte igjen under de svarte hettene på grunn av den voldsomme og skremmende kraften hos mennesker med automatvåpen, mennesker som snakker et på et fremmed språk, noe som er lett å forveksle med kraften i Guds ord.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter