Tags

, , , , , ,

Smakebit på søndagGod søndag og velkommen til nye smakebiter!

I dag, som i går, har det vært skikkelig sommer på Vestlandet. Det er vi ikke så veldig bortskjemt med, så slike dager må nytes til fulle. En blir ganske trett av dager i solen så jeg var på vei i seng da det gikk opp for meg at jeg hadde glemt å blogge. Det hadde det vært dumt å oppdage i morgen!

Jeg har valgt ut en smakebit fra noe tapt og noe vunnet av Tara Westover. Det er en bok jeg lenge har hatt lyst til å lese. Den fikk en masse priser i fjor (året den ble gitt ut) og har fått mange gode omtaler. Boken er en roman om mormonere. Smakebiten er fra prologen.

Jeg er bare sju, men jeg forstår att det er nettopp det, mer enn noe annet, som gjør familien vår anderledes: Vi går ikke på skole. Pappa er redd for at myndighetene skal tvinge oss, men de kan ikke det, for de vet ikke om oss. Fire av oss sju barna har ikke fødselsattest. Det finnes ingen pasientjournaler, for vi ble født hjemme og har aldri vært hos lege eller sykepleier. Vi finnes ikke i skolearkiver, for vi har aldri satt vår fot i et klasserom. Når jeg blir ni år, kommer jeg til å få en «forsinket fødselsattest», men akkurat nå, i følge staten Idaho og de føderale myndighetene, finnes jeg ikke.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter