Tags

, , ,

Smakebit på søndagGod søndag! I dag finner du smakebitene hos Flukten fra virkeligheten.

Denne helgen har vi besøk av barnebarnet vårt. Disse helgene er alltid anderledes fordi vi ønsker å være mest mulig sammen med han og ikke bruke tid på ting for oss selv, som å lese. Det eneste jeg får lest er det jeg leser til han eller på sengekanten. Denne gangen har vi planlagd ferie, for vi skal avgårde sammen etter skolen er slutt. Det gleder jeg meg til.

Jeg leser som vanlig flere bøker og den jeg gleder meg mest å gå tilbake til er Små branner overalt av Celeste Ng. En fantastisk god roman som jeg virkelig har falt for. Det er også boken du får smakebit fra. Den er fra begynnelsen av boken og forteller hva boken handler om.

Alle i Shaker Heights snakket om den sommeren: At Isabelle, det yngste av Richardson-barna, til slutt hadde gått fra vettet  og tent på huset. Hele våren hadde folkesnakket dreid seg om vesle Mirabelle McCullough – eller May Ling Chow, avhengig av hvilken side man stod på – og nå var det endelig noe nytt og sensasjonelt ¨å sladre om. Litt etter klokken tolv den lørdagen i mai kunne kundene som gikk rundt på Heinen’s med handlevognene sine høre brannbilene våkne hylende til live og hvine avgårde i retning andedammen. Kvart over tolv stod fire stykker vilkårlig parkert på rød rekke langs Parkland Drive, der de seks soverommene i huset til familien Richardson sto i flammer, og alle innen en kilometers avstand kunne se røyken stige over trærne lik en tett, svart tordensky.