Tags

, , ,

Smakebit på søndagGod søndag! I dag finner du smakebitene hos Flukten fra virkeligheten.

De siste dagene har vi brukt tid på hagen, både for å bygge gjerde og for å plante litt. Men heldigvis er det mulig å få lest litt innimellom.

Jeg holder på med Bildet av Dorian Gray av Oscar Wilde. Jeg begynte på den på engelsk, men for å bli ferdig med den innen utgangen av april (den er månedens bok for april i Elidas 1001-bøker lesesirkel). Så det ble til at jeg hoppet over på norsk. Den er krevende nok på norsk og.

Smakebiten er fra det tredje kapitlet:

«Jeg har sympati for alt unntagen lidelsen,» sa Lord Henry og trakk på skuldrene. «Jeg kan ikke ha sympati for den. Den er for stygg, for skrekkelig, for skremmende. Det er noe forferdelig morbid i den moderne sympati for smerten. Man skulle ha sympati for farge, skjønnhet, livsglede. Jo mindre som blir sagt om livets sår, desto bedre.»

Fra forlaget:
Boken skildrer en vakker, ung mann. Utskeielsene hans setter merker på det portrettet som er blitt malt av ham, mens han selv forblir like inntagende, ung og vakker. Etter hvert blir hans liv mer og mer en dobbelttilværelse. Boken er et kunstnerportrett og samtidig forfatterens skjulte selvbiografi.