Tags

, , , , ,

<a href="https://pixabay.com/users/skeeze/">skeeze</a> / Pixabay

God adventssøndag og velkommen til nye smakebiter!

Det nærmer seg virkelig jul og det har preget denne helgen. Vi har barnebarnet vårt på besøk og har kjøpt julegaver, spist god mat, pakket inn gaver og pyntet. I tillegg har jeg planlagd familiemiddag til i morgen. Vi skal feire jul med min svigerfamilie, så i morgen kommer foreldrene mine til middag. Det gleder jeg meg til.

I adventstiden leser jeg julehefter. Jeg har en samling jeg liker å gå tilbake til. Men nå skal noen av de eldste få bli med til svigermor. Derfor leser jeg gjennom dem på nytt. Smakebiten skal du likevel få fra et av årets julehefter. Kanskje det vakreste av dem alle, nemlig Juleroser fra forlaget Samlaget, redigert av Herborg Kråkevik. Jeg har valgt ut en smakebit om bøker fra stykket «Ekfrase», (som betyr: «et dikt eller lignende som beskriver et kunstverk, en kunstgjenstand eller et arkitektonisk verk») av Vigdis Hjorth:

Juleroser 2018Han lette lenge etter en særlig bok i sine mange bokhyller uten å finne den og ble tyngre til sinns enn han allerede var. Han tolket det at han ikke fant boka den dagen han virkelig søkte den, som et tegn. Han gikk ut uten boka, ikke mot parken, som hadde vært planen, men mot biblioteket mens det skumret. Han fryktet at boka han søkte, heller ikke ville være der, at den var utlånt. For det fantes så mange ulykker i verden at det var for få eksemplarer av denne boka til å kunne dekke behovet for den. Fant han den ikke på biblioteket, ville det være et ytterligere tegn på at han ikke fortjente den trøsten han trengte. Fordi hans ulykke var selvforskyldt. Men de hadde boka på biblioteket, og da han stod med den i hånda, kjente han dyp takknemlighet til tross for at smerten i brystet var like sterk.