Tags

, ,

Smakebit på søndagGod søndag og velkommen til nye smakebiter!

Smakebitene har vært her hver søndag ganske lenge nå og Mari på Flukten fra virkeligheten og jeg har hatt en prat om hvordan fremtiden skal bli. Vi har bestemt oss for å ha smakebitene annen hver uke fremover. Det vil si at du finner smakebitene hos Mari neste uke, og så her hos meg igjen uken etter. Vi håper dette blir en lett veksling å komme inn og at dere vil fortsette å legge inn smakebiter.

Det er høst ute med regn og temperaturer ned mot 9 grader. En ganske stor forskjell fra den nydelige sommeren vi har hatt. Jeg elsker høsten, spesielt de dagene det er regn og vind ute og lesevær inne. Høsten er perfekt for lesing.

Jeg har akkurat begynt på Jeg skal beskytte deg av Birger Emanuelsen og smakebiten er fra begynnelsen:

Jeg skal beskytte deg… den virkelige årsaken lå forut for skuddene. I angsten og ydmykelsen, i sinnet som vokste med hverdagens fornedrelser og lagdeling. Hvordan kunne de ellers våkne med lysten til å drepe noen, de som kjempet alle disse krigene før oss? Våre besteforeldre og oldemødre var også opplyste europeere. Saktmodige bønder, skikkelige arbeidere, snille mødre og søstre. De var ikke andre mennesker enn oss.