Tags

, , ,

Smakebit på søndagGod søndag og velkommen til nye smakebiter!

Det er varm og solfylt sommer ute og vi har hatt noen nydelige dager i det siste. Til og med på nasjonaldagen var det sol og varmt, nesten for varmt til å være ute i bunad. Vi har brukt tid de siste dagene på å få bakgården sommerpyntet, med blomster i krukker og hagepynt på veggene. Det gjør det deilig å sitte ute.

Men jeg er igang med hjemmeeksamen i skolebibliotekkunnskap og må være inne og lese. Jeg skal skrive en oppgave om hvilke funksjoner fantasy har for unge lesere, som skal leveres 1. juni. Den første uken har jeg tenkt å bruke på å lese pensum, og så blir det skriving i uken etter. Jeg har også vært på biblioteket og bestilt litt faglitteratur. Forhåpentligvis kommer den på tirsdag eller onsdag.

Fantasybøker som må være med i oppgaven er Gyldig fravær av Harald Rosenløw Eeg, Sirkelen av Mats Strandberg, Svartedalen av Atle Hansen og Skammarens dotter av Lene Kaaberbøl. I tillegg kan vi legge til bøker vi vil bruke til å understreke poeng, og jeg tror jeg skal ta med Bobla av Siri Pettersen og Kirkegårdsboken av Neil Gaiman. Begge to er personlige favoritter og de passer med tankene jeg har rundt oppgavebesvarelsen. Men jeg må se når jeg skriver hvor mange bøker det passer å ha eksempler fra. Det er både spennende og nervepirrende å være i gang, men jeg foretrekker hjemmeeksamen foran skoleeksamener, så jeg skal ikke klage.

Smakebitene min i dag er fra Kirkegårdsboken (Den må du lese om du ikke allerede har gjort det! Jeg har skrevet om den HER.):

KirkegårdsbokenDe kjente henne, kirkegårdsfolket, for hver og en av oss møter Den grå dame når våre dager er talte, og man glemmer henne ikke.

og

«Du ble tross alt innvilget borgerrett på kirkegården», kunne Silas si til ham. «Derfor tar kirkegården seg av deg. Så lenge du er her, kan du se i mørket. Du kan ferdes på noen av de veiene der de levende egentlig ikke bør ferdes. De levendes øyne glir av deg.»