Tags

, , ,

Smakebit på søndagGod søndag og velkommen til nye smakebiter!

Det har vært nydelig vær de siste dagene, men jeg har vært altfor travel til å nyte det. Jeg leser etikk siden jeg har en semesteroppgave i etikk til neste mandag. I tillegg har jeg en oppgave i litteratur, men den er det to ukers frist på, så jeg må ta etikken først. Jeg har gått en tur hver dag med hunden min for å få se solen noe annet sted enn gjennom vinduet, men skulle ønske jeg kunne sittet ute å lese. Det er det beste med vår og sol, det at det er lese-ute-tid igjen.

Det er ikke så mye skjønnlitteratur jeg får lest, men jeg drar med meg rundt en bok i serien Iron druid chronicles av Kevin Hearne og får til noen siden hver morgen og kveld. Denne serien er en av mine favoritter. Hvis du liker urban-fantasy så anbefaler jeg disse bøkene. Jeg har kommet til nummer 8.5 som heter Besieged.

Jeg har likevel valgt en annen bok til å ta smakebit fra. Jeg vil gjerne begynne på Den underjordiske jernbanen av Colson Whitehead, så dere får en smakebit fra den. Boken handler om slaver i USA og smuglingen av slaver nordover. Smakebiten er fra Caesar og Cora rømmer fra ranchen:

De møttes ved bomullen etter at landsbyen hadde falt til ro. Caesar kastet et spørrende blikk på hennes svulmende sekk med søtpoteter, men sa ikke noe. De beveget seg mellom de høye plantene, så sammenknytt innvendig at de glemte å løpe til de var halvveis gjennom. Farten gjorde dem svimle. Umuligheten ved det. Frykten ropte etter dem, selv om ingen andre gjorde det. De hadde seks timer til det ble oppdaget at de var forsvunnet, og en eller to til før letemannskapene nådde dit de var nå. Men frykten forfulgte dem allerede, som den hadde gjort hver dag på plantasjen, og den fulgte dem hakk i hel.