Tags

, , , ,

I dag, 23. mars, er verdens bokdag 2018. Dagen heter egentlig Verdens bok- og opphavsrettdag, men blir til vanlig forkortet til bare bokdag. Denne dagen har blitt markert siden 1995. I Norge har vi vært en del av den markeringen siden 1997.

Dagen er en av FN-dagene, du kjenner kanskje til Den internasjonale kvinnedagen, Verdensdagen for Down syndrom og Miljøverndagen? De er alle FN-dager.

De heter FN-dager fordi de er «markeringsdager der FN eller organisasjoner i FN-systemet ønsker å rette spesiell oppmerksomhet mot forskjellige temaer og problemområder i verden.» Verdens bokdag er en av UNESCOS utvalgte dager.

Verdens bok- og opphavsrettsdag baserer seg på en gammel tradisjon fra Barcelona, hvor man hvert år på samme dag setter byen i bokens tegn. Datoen har symbolverdi da både Cervantes, Shakespeare og Garcilaso de la Vega døde på denne dagen i 1616.

Verdens bok- og opphavsrettsdag blir feiret i mer enn hundre land over hele jorden.

(Kilde Wikipedia og UNESCO)

Books

Gellinger / Pixabay