Tags

, , , , , , , , , , , , ,

Smakebit på søndagGod søndag og velkommen til nye smakebiter!

Vi har vært på besøk hos svigermor denne uken og kom hjem sent i går kveld. Det betyr fine gåturer i byen, litt handling, litt hjelp med praktiske ting, bruktbutikker, lunsjer, geocaching og en tur innom biblioteket. Men vi fikk også sett filmen Ready Player One som jeg hadde gledet meg til. Den var veldig bra! og er en film jeg absolutt vil både anbefale og kjøpe. På fredag satt vi ute i solen i flere timer og leste og da kom jeg nesten gjennom Shattered av Kevin Hearne. Det er en bok i serien The Iron Druid Chronicles som jeg er veldig glad i, og som jeg leser for andre gang fordi det har kommet ut to nye bøker som jeg straks skal begynne på (og som jeg ikke har lest før). Jeg liker å være hos svigermor, men det er deilig å komme hjem og.

På biblioteket fant jeg Victorian Ghost Stories – An Oxford Anthology og The vampire omnibus redigert av Peter Haining. Begge to skikkelig tykke bøker, som jeg gleder meg å ta fatt på så snart jeg blir ferdig med bøkene i The Iron Druid Chronicles: (Hounded, Hexed, Hammered, Tricked, Trapped, Hunted, Shattered, Staked, Besieged, Scourged – og jeg regner med det blir flere. Det er også gitt ut noveller innimellom). Hvis du liker fantasy må du ta en titt på dem. De er en blanding av urban fantasy og gammel gudelære. Skikkelig badass og med tid for en kjærlighetshistorie. Det er ikke ofte jeg leser bøker om igjen, men når jeg gjør det så er det fordi bøkene er skikkelig gode.

Smakebiten er fra begynnelsen av Shattered:

I have noticed over many centuries of relationships that a corollary to love is worry. They sort of come together as a matched set, and it’s night impossible to ditch one without the other. I don’t mean worry in the sense of a constant hand-wringing or an outward show of anxiety but a silent panic, always there but flaring up on occasion until one choices and cannot see through a sudden veil of tears, panic that what you cherish most will be scarred or lost or taken away forever.