Tags

, , ,

Smakebit på søndagDet er søndag og tide for en ny smakebit fra boken du leser.

Denne helgen har vært en familiehelg, med ulike familieselskap. I ettermiddag skal jeg følge barnebarnet vårt hjem, og så skal jeg på besøk til mor. Der skal vi høre om at en i familien har tatt DNA-test for å finne ut hvor slekten vår kommer fra. Det blir veldig spennende. Jeg kunne godt tenke meg å gjøre det samme, men nå får jeg først høre om hvor min mors familie kommer fra.

Jeg leser en god del bøker for tiden, både skjønnlitteratur, bøker til leseutfordringer og barne- og ungdomsbøker som hører til studiet. Det gjør at jeg bare får lest litt i hver bok, føles det som. Men også at jeg må prioritere skolebøkene. Nå er det snart oppgaveinnlevering, og så er det eksamen. Etter det burde det være rom for noe skjønnlitteratur. Men først skal jeg lese bøker som Gyldig fravær av Harald Rosenløw Eeg. Skjelettet som det er snakk om er skjelettet av Primaten Ida.

Ida-skjelettet de har hatt om i naturfag har begynt å dukke opp i drømmene hennes. Primaten Ida skulle bare ned til vannet for å drikke da hun ble drept av et gassutslipp av karbondioksid fra sjøen. Hun sank ned i vannet og blei begravd i mudder i noen millioner år, til hun ble en av tidenes mest kjente fossiler. Bare et tilfeldig individ. Som plutselig blir tidenes kjendis og en reservenøkkel i forståelsen av menneskets opprinnelse.

Fra forlaget: Etter en kraftig eksplosjon sitter fem ungdommer innesperret under jorda i en t-banevogn. I denne boka følger vi de fem i timene frem til eksplosjonen, og i timene etter. Romanen handler om det vi frykter mest, og om det vi ønsker oss mest i livet.