Tags

, , ,

Smakebit på søndagVelkommen til en ny søndag med smakebiter.

Jeg har ikke fått lest så veldig mye enda i denne måneden. Men det er delvis fordi jeg også studerer og delvis fordi jeg ikke er hjemme akkurat nå. Men planer om å lese har jeg. Jeg har en leseliste lenger enn jeg vil nå over, og det legger seg stadig til bøker der og. Før jul hadde jeg en stor opprydning i bokhyllene mine, men det er mange, mange bøker igjen som jeg ikke har lest. Derfor har jeg utfordret meg selv til litt bokhyllelesing. Jeg håper jeg skal kunne øke tallet leste bøker fra hyllene med hvertfall 25.

Jeg lurer på noe som jeg håper mine svenske venner kan svare på. Bokelskere.noI Norge har vi et bokelsker-«samfunn», en nettside, hvor vi kan finne alle norske bøker og legge inn hva vi har lest. Som Goodreads, men bare på norsk. Det heter Bokelskere.no. Finnes det noe lignende i Sverige? Grunnen til at jeg spør er at hver gang jeg møter på en svensk bok jeg vil lese på en av bloggerne deres, så vet jeg ikke hvor jeg skal lagre boken. Hvis det finnes en svensk side så kan jeg gjøre det der.

På sengekanten leser jeg som regel krim, og boken jeg holder på med nå er Jaget av Eystein Hanssen. Den er en av bøkene som kommer fra bokhyllen, men den ble gitt ut i fjor og har ikke stått der så veldig lenge. Jeg har lest alle Hanssens krimbøker og kan anbefale dem om du er glad i krim. De er spennende og lettleste, men handler også om samfunnsspørsmål både i Norge og Thailand, der hovedpersonen politietterforsker Elli Rathke egentlig er fra.

Smakebiten er fra midten av boken:

Var det noe de hadde oversett? Hun spurte hva de andre tenkte. Ikke minst var hun interessert i Sigurdssønns vurdering. […]
«Problemet ligger jo nettopp i spørsmålet,» filosoferte han.
«Hæ?» spurte Brenner.
Sigurdssønn så faderlig på ham. «Har man oversett noe, kan det aldri brukes som bevis.»
«Å, sånn. Bevisene som fins, men likevel ikke fins. Akkurat som sokkene som blir borte i vaskemaskinen.»
Sigurdssønn lo.
«Det er en teori,» sa Brenner, «om at det fins et parallellunivers der alle sokkene fra vaskemaskiner befinner seg. Der er nok de usynlige bevisene dine også.»
Elli kjente hun var på vei inn i et mental landskap av bomull.