Tags

, , , , , ,

Det er søndag og på tide med en
ny smakebit hos Flukten fra virkeligheten.
Klikk på bildet for å finne
flere bloggere med smakebiter.

Det passer ikke helt med Sommerregler på høsten, eller så passer det helt utmerket med litt varme i denne kalde tiden. Jeg har lånt flere bøker av australske Shaun Tan, fra flere bibliotek. Jeg har lest mange av dem før, men fordi de er så utrolig vakre ville jeg lese dem igjen.

Sommerregler har jeg lest før, men den passet så fint å gi smakebit fra. Bøkene til Shaun Tan er visuelle, med svært lite tekst. I noen av bøkene, som Ankomsten (følg linken til bilder fra flere av bøkene) er det ingen ord og i denne kun noen få setninger. Det er ikke lett å gjengi slike bøker på bloggen, så jeg har tatt bilder (med mobilkamera, beklager kvaliteten) og deler dem i bilder hvor jeg har satt sammen tekst og bilde. Egentlig tar linjene med tekst en side hver og bildene av og til flere sider.

Først er det en side der det står: Dette lærte jeg i fjor sommer:

Fra forlaget:
Sommerregler er en tilsynelatende enkel fortelling om hva to gutter, den ene litt eldre enn den andre, finner på i løpet av en sommer. Hvert oppslag presenterer en sommerregel. Illustrasjonen viser hva som skjer når regelen brytes. For hvert nytt oppslag blir bildene mørkere og mer og mer mystiske, før vi mot slutten av boka ser at båndet mellom guttene er blitt styrket og sommerens magi er gjenvunnet.