Tags

, , , , , ,

Jeg er i Sandefjord hos min svigermor, og har noen minutter på pc-en. Verden er ganske travel for tiden og bloggen blir den lidende part. Men samtidig får jeg så mye positivitet gjennom den at skrive, det må jeg.

Jeg har valgt å gi deg en smakebit av En fremmed ved mitt bord av Ivo de Figueiredo i dag (Jeg har allerede gitt deg en smakebit fra den her. Men er ikke ferdig med den.) Jeg leser boken som e-bok på pc-en. I grunnen som et forsøk på hvordan det er. Jeg må innrømme jeg liker bedre å lese på Kindel, mobil eller Ipad. Pc-en blir så uhåndterlig og er lettest å lese på når man har den på et bord. Jeg leser, som regel, krøllet sammen i en stol. Hva synes du er best å lese på og leser du bøker på pc-en?

Flere smakebiter finner du hos
Flukten fra virkeligheten.

Fra forlaget:
«Hvor begynner fars historie? Hvor begynner min?» Da Ivo de Figueiredo i en alder av 45 år stilte seg disse spørsmålene, åpnet han samtidig døren til en ukjent familiehistorie som spenner over fire kontinenter, fem århundrer og to imperiers vekst og fall.
Farens familie emigrerte fra den portugisiske kolonien Goa på vestkysten av India til britisk Øst-Afrika. De var indere med europeiske vaner og verdier, koloniherrenes betrodde tjenere. Da koloniveldet brøt sammen, ble de tvunget til å kjempe seg videre vestover. Noen kom seg til USA og England, men én kom bort fra de andre og endte i Bamble, ved kysten av Telemark i Norge.

Dette er fortellingen om en slekt som ble skapt av de europeiske imperiene, og som ble hjemløse i deres fall. Det er historien om en familie som aldri blir ferdig med å miste hverandre, men som alltid klarer å finne hverandre igjen. Aller mest handler det om en sønn som leter etter fars historie, og som ender med å omskrive sin egen.