Tags

desembergaverI dag er den første dagen av desembergaver-konkurransen og jeg synes dette er så gøy. Jeg gleder meg allerede til å se hvem som vinner! Alt du behøver å gjøre er å like Betraktninger på Facebook: HER og kommentere på konkurranse-innlegget. Det er innlegget med bildet av bøkene på, som ligger PIL OPP – over dette innlegget, på Facebooksiden.
premie-1-des-2016Denne ukens premie består av bøkene Og været skiftet og det ble sommer og så videre av Pedro Carmona-Alvarez og Knutar+ av Gunnhild Øyehaug. Begge to er nydelige bøker som du kan lese mer om på forlaget sider. Men jeg kommer også til å legge ut min egen omtale av bøkene i uken som kommer. Du får også med et boklys til sene kvelder og lesing på sengen.

I dag skal du få en liten forfatterpresentasjon:

Foto: Eva Lene Gilje Østensen

Foto: Eva Lene Gilje Østensen

Pedro Carmona-Alvarez er nominert til The International Dublin Literary Award 2017 med romanen Og været skiftet og det ble sommer og så videre.

Forlaget presenterer ham slik:
Pedro Carmona-Alvarez er født i 1972 i La Serena, Chile, og som tiåring flyktet han med familien til Argentina på grunn av farens politiske virksomhet i hjemlandet. Senere kom familien til Norge, og bosatte seg på Kolbotn utenfor Oslo. Nå er Pedro Carmona-Alvarez bosatt i Suldal. Med debutsamlingen Helter (1997) ga han et vitalt tilskudd til norsk poesi. Siden debuten har han utgitt ytterligere to diktsamlinger, tre romaner og en essaysamling. Han har dessuten vært redaktør for Cappelen Damms debutantantologi Signaler og for Verden finnes ikke på kartet, en antologi med gjendiktninger av internasjonal samtidspoesi (med Gunnar Wærness). Carmona-Alvarez har mottatt en rekke priser, senest P2-lytternes romanpris 2012. Han er også musiker i flere band, som Sister Sonny og Moon Pedro & the New Farm Street Orchestra.

Foto: Magne Sandnes

Foto: Magne Sandnes

Gunnhild Øyehaug debuterte med Knutar+ i 2004 og har gitt ut romaner, dikt, essay og noveller. Forlaget presenterer henne slik:

Gunnhild Øyehaug er fødd i 1975 og busett i Bergen. Ho er utdanna cand.philol. og er lærar ved Skrivekunstakademiet i Hordaland. Ho har tidlegare vore medredaktør i tidsskrifta Kraftsentrum og Vagant og litteraturkritikar i Morgenbladet og Klassekampen. Romanen Vente, blinke blei i 2010 utgitt i Tyskland, Danmark og Sverige.

Bøkene jeg gir bort har jeg fått av Kolon forlag, og boklysene har jeg kjøpt selv.

Lagre

Lagre