Tags

, ,

Smakebit på søndagI dag er det søndag, med en time, og vi har akkurat fullført en «bing-watching» av Kampen om tungtvannet. En fin serie basert på historiske hendelser fra andre verdenskrig. Så da tenkte jeg at jeg også kunne legge inn en smakebit hos Flukten fra virkeligheten siden jeg fremdeles var våken.

Her en dag så jeg at Belinda fra Bokvrimmel leste På vegne av venner av Kristopher Schau. Det minnet meg på at det var en bok jeg hadde ment å lese og jeg bestilte den hjem fra biblioteket. Den er en svært tynn bok, så jeg regner med å les hele i dag. Men det kan også være at det blir en sterk bok. Den handler om begravelser der det ikke kommer hverken familie eller venner. Mennesker så ensomme at ingen kommer for å ta farvel.

Smakebiten er fra begynnelsen:

På vegne av vennerSå så jeg bildet. Det var i en artikkel i Aften Aften der det sto om kommunale begravelser i Oslo. Altså begravelser som ble betalt av Oslo kommune. Begravelser som av ulike årsaker måtte tas hånd om av det offentlige, og ikke av venner eller eventuell familie. Og så var det bildet. En tom kirke med en hvit kiste foran alteret. Ingen hadde kommet. Vedkommende ble altså bisatt foran en tom sal.

Fra forlaget:
Kristopher Schau bestemte seg for å gå i kommunale begravelser i Oslo. Han ville vite hva dette var og han ville være der. I denne boka skildrer han disse begravelsene.