Tags

, , ,

Smakebit på søndagI dag gikk juletreet sin vei og stuen begynner å se ut som den gjør når det ikke er jul. Det er litt godt å være tilbake i hverdagene og. Det første jeg skal gjøre er å være med på smakebit på søndag hos Flukten fra virkeligheten.

Jeg leste på nettet om en bok som heter Stormens søster av Lucinda Riley. Den skal ha handling fra Bergen og Christiania og jeg tenkte jeg ville lese den. Mens jeg holt på å rydde ut julepynten så jeg boken De syv søstre i bokhyllen, også den av Lucinda Riley. Og siden tittelen var så lik tok jeg den frem og leste bak på den. Der stod det at De syv søstre var første bok i en serie på syv, og at Stormens søster var bok nummer to. Da satte jeg meg ned og leste De syv søstre med en gang, så var jeg klar for Stormens søster når den dukker opp i postkassen. (smilefjes)

Så smakebiten er fra De syv søstre av Lucinda Riley:

De syv søstre«Selv om jeg mener at dt må komme et punkt der et menneske slutter å tenke på andre og begynner å tenke på seg selv i stedet. Å gifte seg med en mann du ikke elsker, og kaste deg ut i et liv du ikke ønsker – kort sagt, å ofre din egen lykke … Etter min mening er det å gå for et skritt for langt, selv for den mest hengivne datter.»
«Jeg har ikke noe valg,» gjentok Bel fortvilet.
«Jeg skjønner at du ser det slik, men du vet at alle mennesker har fri vilje? Det er dette som skiller oss fra dyrene.»

Fra forlaget:
Fremtiden deres står skrevet i stjernene …
Maia D’Apliése og hennes fem søstre er samlet i barndomshjemmet Atlantis, et vakkert og tilbaketrukket slott ved Genèvesjøen. De har akkurat fått vite at deres elskede far, den sky mangemillionæren som de bare kaller Pa Salt, er død. Maia og søstrene hennes ble alle adoptert av Pa Salt som spedbarn, og nå har han etterlatt et spor til hver av dem som skal lede dem tilbake til deres opprinnelige opphav. Maias ledetråd fører henne til den andre siden av kloden, til et forfallent herskapshus i Rio de Janeiro i Brasil.
I Rio i 1927, i byens storhetstid, har Izabela Bonifacios far ambisjoner om at datteren skal giftes inn i aristokratiet. Samtidig er arkitekten Heitor da Silva Costa i gang med det som skal bli den berømte Kristusstatuen, og han skal snart reise til Paris for å finne den rette skulptøren til å fullføre hans store visjon. Den lidenskapelige Izabela lengter etter å se verden, og hun klarer å overbevise faren om å la henne få lov til å følge med arkitekten og hans familie til Europa før hun gifter seg.
I Paris, i Paul Ladowskis atelier og i de livlige kafeene på Montparnasse, møter hun den unge og ambisiøse skulptøren Laurent Brouilly. Dermed vet hun også at livet aldri kommer til å bli det samme igjen.
Lucinda Rileys imponerende fortellertalent kommer til sin fulle rett i dette som er første bok i en ny og imponerende serie på syv bøker, basert på legendene om stjernebildet De syv søstre.