Tags

, , , , , , , , ,

UglenUglen er den andre boken som blir gitt ut av pseudonymet Samuel Bjørk. Den første var Det henger en engel alene i skogen. Bak pseudonymet står forfatteren Frode Sander Øyen. Jeg likte godt Uglen, men ikke så godt som jeg likte den første boken. Uglen har en like ekkel og skummel historie som den første, men det var noe med utviklingen av og med karakterene som jeg ikke likte. Ikke det at jeg ikke vil de skal utvikle seg, men det hadde vært greit hvis ikke alle var forfyllede eller «autister». Det første stemmer, det andre er noe jeg tenker kan være litt av Mia Krügers problem. Eller psykisk sykdom, det er ikke godt å være sikker.

Det blir funnet en jente i skogen, dekket av uglefjær. Under henne er det et pentagram og rundt henne er det lys. Holger Munch og Mia Krüger, sammen med teamet sitt, blir satt på saken. I nærheten av funnet ligger der en planteskole hvor det bor fosterbarn-ungdommer. Det viser seg at jenta er derfra og planteskolen blir derfor en del av etterforskningen. Både de ansatte og noen av ungdommene skjuler ting og det tar tid å få frem sannheten. Munch har hentet Krüger tilbake fra en øy nord i landet hvor hun egentlig gjorde seg klar for å ta livet av seg. Og i hele denne boken vakler hun mellom liv og død og drikking. Men hun prøver samtidig å gjøre jobben sin. En av de andre i teamet har blitt sparket ut hjemmefra og går også på fylla.

Det er ikke det at Uglen er dårlig, for det er den langt fra. Jeg synes den er godt skrevet, den har et fint spenningsnivå som stiger mot slutten og den har en passe overraskende morder. Hvis du likte Det henger en engel alene i skogen og ikke bryr deg om at politiet går på fylla så vil du like denne.

Boken har jeg fått av Vigmostad & Bjørke