Tags

, ,

OppsummeringDet er tidlig morgen av novembers siste dag og jeg sitter og ser ut på det halvlyset som dominerer det meste av dagene for tiden. Vått er det ute og vindfullt. Og så tenker jeg at sånn er vel hver eneste november selv om hjernen vil lure oss til å tro at det snart kommer snø. Det er jo snart jul. Bare en lesemåned igjen.

I november har jeg nesten lest 57 bøker. Det er selvfølgelig ikke sant. Men nesten.

Jeg har lest 22 bøker og 35 tegneserier. Tegneseriene var så korte at jeg ikke kan kalle dem bøker, de var hver på cirka 25 sider. Så tilsammen 875 sider. Ca 2 – 3 bøker altså. Da skulle det bli 25 bøker. Men Bokelskere teller alt som bøker, om det er kort eller langt, så der er jeg oppe i 55 bøker. (De grafiske romanene som jeg leser jevnt og trutt gjennom året teller som bøker har jeg bestemt).

Jeg har lest:

 • Moon over Soho – Ben Aaronovitch
 • Uglen – Samuel Bjørk
 • Cardboard – Doug TenNapel
 • Forbannet – Tonje Tornes
 • Tidsrosen – Ørjan N. Karlsson
 • I hodet på en gammel dame – Tordis Ørjasæter
 • Dyrekirkegården – Stephen King
 • Whispers under ground – Ben Aaronovitch
 • Guards! Guards! – Terry Pratchett
 • Metamorphosis – David Mack
 • Nemo: Hearth of ice and fire – Alan Moore
 • Nemo: The roses of Berlin – Alan Moore
 • Tomorrow stories 1 – Alan Moore
 • Broken Homes – Ben Aaronovitch
 • Foxglove Summer – Ben Aaronovitch
 • Å resirkulere lengselen, avrenning foregår – Inger Elisabeth Hansen
 • Et hardt slag – Jan Mehlum
 • Lev vel, alle – Hilde K. Kvalvaag
 • Melding til alle reisende – Liv Køltzow
 • rolex – Roger Phil
 • Evighetsbarna – Beathe Grimsrud
 • The colour of magic – Terry Pratchett
 • The Wheel of Time – The Eye of the World – hefte #1 tilogmed #35 – Robert Jordan

Som du kan se har jeg skrevet om fire stykker. Så selv om lesemengden går opp så har jeg ikke klart å skrive om så mange som jeg hadde tenk. Der er det forbedringspotensiale.

Litt statistikk:

 • Sjanger: 7 fantasy, 2 krimromaner, 41 tegneserier, 1 personlig beretning, 1 grøsser, 1 diktsamling og 4 romaner
 • Land: 9 norske, 1 svensk, 42 amerikanske og 4 engelske
 • Kjønn: 6 kvinner og resten menn
 • Lesesirkel: Ingen verdens ting
 • Medie: 40 ebøker, 2 lydbøker og resten papirbøker
 • Kommer fra: 4 leseeksemplar, 2 fra Storytel, 35 fra Scribd, 4 lånt med eBokBib og 12 fra biblioteket (totalt 16 fra biblioteket)

Det nye i denne statistikken er Scribd og der kan jeg takke Silje for godt tips. (Du vet det ikke selv, men du skrev på Facebook at du sikkert kunne finne noe på Scribd når du ikke hadde bok med deg på sykehuset). Jeg tenkte, hva er det? Slo det opp. Og nesten med det samme ramlet jeg over Eye of the World tegneseriene til Robert Jordan. Og da var jeg solgt. Så nå bruker jeg også Scribd. Tegneseriene dekker den første boken i Wheel of Time serien av Robert Jordan. Jeg har lest hele serien og har egentlig lyst til å lese den en gang til. Men den er litt lang. Å lese tegneseriene til den første boken var derfor en nytelse.

Tegneseriene topper derfor nesten alt jeg leste i november. Men når det kommer til bøker ligger Whispers under Ground, Broken Homes og Foxglove Summer i en helt egen kategori. De er bok 3 til 5 i serien Rivers of London. Fantastiske urban fantasy. I juni neste år kommer bok 6. Den beste norske boken jeg leste var Lev vel, alle. Det er litt farget av at jeg har familie på Vancouver Island. Men det var en god bok.

Tidsperiode:

 • Jeg har lest 9 bøker fra 2015
 • Og de resterende fra tiden mellom 2000 og 2014

Jeg har satt meg det meget ambisiøse målet å lese 250 bøker i år, og trodde overhodet ikke jeg skulle klare det. Men med mengden tegneserier jeg har lest gir Bokelskere meg det sjenerøse tallet 248. Så kan du tenke at uten de 35 tegneseriene så vil det tallet være 213. Jeg vil også lese 25 e-bøker og høre 25 lydbøker. Etter november har tallet e-bøker også steget med 35 tegneserier. Og da ser det sånn ut:

Lesemål novemberPS: Jeg rotet med statistikken i dag. Plutselig stemte ikke tallene overens og jeg oppdaget jeg hadde glemt å lagre en bok på Bokelskere og flere bøker i Excellarket. Vidar kom og satte seg på kjøkken med meg og jeg fortalte om rotet mitt. Da sa han jeg burde underskrive dette innlegget med:

Billett merket: MESmiley - fra pixabay