Tags

, , , , , , , , ,

House of Mystery er en tegneserie i 8 deler som handler om Fig (en jente). Hun er fanget i House of Mystery sammen med en gruppe andre både rare og flotte karakterer. Utover i serien inkluderer de andre hennes oldefar, far og halvbror. Det er en bar i første etasje og hvis du forteller en god historie får du drikke gratis hele kvelden. Slik at denne tegneserien er delt mellom hovedhistorien og de historiene folk forteller. Noen klarer å gå ut og inn av huset slik at det er nye gjester innimellom. Men hvorfor og hvordan vil ta alt for lang tid å forklare!

Tegneserien er skrevet av Bil Willingham og Mathew Sturges. Jeg har lest hele serien, men i går var jeg på biblioteket på Bryne (en mil lenger nord) og der fant jeg to av tegneseriene (volume 3: The space between og volume 7: Conseption). Så jeg tok dem med meg hjem for å kose meg med dem. Det kan være jeg skal høre med Stavanger om de kan sende ut resten, vi får se. Det som gjorde at jeg fikk lyst å skrive om dem er to ting. Det første var at i en historie fortalt av en sosiopat som hadde drept mengder med mennesker så kom jeg over noe som faktisk kan være sant. Ikke på grunn av denne mannen, men kanskje på grunn av en annen.

Nouse of mystery 1House of mystery 2House of mystery 3En av de medisinene jeg tar er importert fra USA, denne har to sikkerhets»skjold» (ett slik du ser på bildet og så plastikk tett rundt hele lokket og den øverste delen av boksen. Så jeg begynte å tenke på om det var fordi noen har prøvd å forgifte noen kapsler av en eller annen type medisin. Og det kan jo ha hendt.

Den andre tingen med House of mystery er at selve huset egentlig er Cain sitt. Hvis du har lest The Sandman så vet du at Cain (eller Kain på norsk) og Abel har hvert sitt hus i drømmeriket (lekre) Dream er herre over. Cain har House of mystery og Abel har House of secrets. Siden jeg elsker The Sandman blir jeg kjempebegeistret når noen av karakterene dukker opp i andre tegneserier.

Jeg har begynt å strikke votter og hører lydbok mens jeg strikker, men etter å ha lest volume 3 og 7 i går fikk jeg virkelig lyst til å lese The Sandman om igjen. Og siden jeg har fått hele samlingen av min fantastiske mann så er det bare å strekke ut armen! (Utenom at jeg bruker kassetten til bokstøtte, så noe annen må støtte lese-først-hylla mi imens). Her er et bilde av Cain:

CainDette ble både en positiv omtale av tegneserien House of mystery og av The Sandman. Har du noen som helst interesse av tegneserier er de høyt anbefalte begge to. Men det er lite som slår The Sandman, Kanskje Det mørke tårn tegneseriene, men jeg er ikke helt sikker på det heller!