Tags

, ,

OppsummeringJeg tenkte jeg skulle begynne med oppsummeringer dette året. Jeg har lest så mange flotte oppsummeringer hos så mange av dere, at jeg fikk lyst til å få den vanen selv. Så jeg har begynt å legge bøkene jeg har lest inn i excel slik at jeg skal kunne hente ut statistikk. Selvfølgelig skulle dette innlegget ha vært publisert i går, men da publiserte jeg to andre innlegg. En for 1001 bøker lesesirkelen og en for Marianne + Murakami lesesirkelen. Så det ble litt mye med tre innlegg.

Jeg har lest 25 bøker i januar, noe som faktisk er mer enn jeg trodde selv. Så jeg kan ikke klage over det. Det er endel tegneserier med på listen, det er klart at de gjerne leses raskere enn andre bøker. Men 25 er et fint tall. Av de 25 har jeg bare skrevet om 14, så det er noe jeg må bli bedre på. Bøkene jeg har lest er:

 • Kronprinsen av Alexandra Beverfjord
 • Honningkrukken av Gert Nygårdshaug
 • Hjemgjeld av Ronny Trælvik
 • Finne ly av Aina Basso
 • Saga, vol 1 av Brian K. Vaughan
 • Saga, vol 2 av Brian K. Vaughan
 • Saga, vol 3 av Brian K. Vaughan
 • Saga, vol 4 av Brian K. Vaughan
 • Odd hours av Dean Koont
 • Doctor Who: Nothing O’Clock av Neil Gaiman
 • Flight, vol 1 av Kazu Kibuishi
 • Flight, vol 2 av Kazu Kibuishi
 • Flight, vol 3 av Kazu Kibuishi
 • Flight, vol 4 av Kazu Kibuishi
 • Silo av Hugh Howey
 • Under jegermånen – del 1 av Diana Gabaldon
 • Overtalelse av Jane Austen
 • Judaskysset av Eirik Huseby Sæther
 • Farlige drømmer av Maria Lang
 • Kjære Rikard av Lene Ask
 • Der er aleine du er av Margaret Skjelbred
 • Skildrerier av Margaret Skjelbred
 • Bakkesøte, øyentrøst av Margaret Skjelbred
 • Norwegian Wood av Haruki Murakami
 • Brennemerket av Eystein Hanssen

Litt statistikk:

 • Sjanger: 6 krim, 3 fantasy, 9 tegneserier, 3 romaner, 1 dystopi og 3 diktsamlinger
 • Land: 10 norske, 10 amerikanske, 3 engelske, 1 svensk, 1 japansk
 • Kjønn: 9 kvinner og 16 menn
 • Lesesirkel: 1 bokhyllelesing, 1 1001-bøker og 1 Marianne + Murakami
 • Medie: 21 på papir, 2 på kindelen og 2 lydbøker
 • Kommer fra: 6 lånt på biblioteket, 7 kjøpt, 7 leseeksemplar, 3 lånt og 2 fra Storytel

Det har vært flere virkelig gode bøker i januar. Finne ly, Doctor Who: Nothing O’Clock, Silo, Norwegian Wood nådde alle helt opp og det samme gjorde diktsamlingen Det er aleine du er og både Saga og Flight blant tegneseriene. Bøkene jeg likte minst var Hjemgjeld og Kjære Rikard. Hjemgjeld fordi jeg ikke syntes den var noe bra på noe sett. Og Kjære Rikard fordi det er umulig å lese teksten under bildene.

Jeg har fått endel leseeksemplar denne måneden, mest innen krim, men også noen romaner og noen barne og ungdomsbøker. De vil dukke opp på statistikken etterhvert som jeg leser dem. På fredag fikk jeg også to strikkebøker og en fargeleggingsbok. Så nå har jeg tenkt å både fargelegge og lære meg å strikke sokker og votter. Det er godt med et strikketøy i hendene når en ser på TV. Uheldigvis er det ikke fullt så lett å strikke og lese samtidig!

Tidsperiode:

 • Jeg har lest 2 norske bøker fra 2015
 • 1 bok fra 1800-tallet
 • 4 bøker fra 80-tallet
 • Og de resterende 18 fra tiden mellom 2000 og 2014

Jeg har satt meg det meget ambisiøse målet å lese 250 bøker i år. Men vi får se om det går. Jeg vil også lese 25 e-bøker og høre 25 lydbøker. Etter januar ser det sånn ut:

lesemål januar