Tags

, , , ,

Boken på ventDet er en ny tirsdag, og en ny boken på vent hos Beathes bokhylle. Klokken er ikke mer enn 8 og jeg har allerede vært hos tannlegen. Det ble null hull og da er det ingen sak å gå til tannlegen, selv om det er tidlig.

Denne helgen har jeg vært på Bokbloggertreff og blant annet fått møte Siri Pettersen. Da jeg kom hjem lå den nye boken hennes i postkassen, og det blir min bok på vent i dag. Råta er bok to i serien Ravneringene, den første heter Odinsbarn. Jeg har ikke skrevet noe om dem enda, men det kommer, det kommer.

Fra forlaget:

Tenk deg å være jaget i en ukjent verden.
Uten identitet. Uten familie. Uten penger.
Alt du har er en menneskejeger, en likfødt,
og en grim, gryende visshet om hvem du er.

Hirka er strandet i en døende verden, dratt mellom menneskejegere, likfødte og lengselen etter Rime, vennen hun ville gitt alt for å se igjen. I vår urbane virkelighet er hun fritt vilt. Men kampen for å overleve blekner mot det som kommer, når hun innser hvem hun er. Kilden til råta har tørstet etter frihet i tusen år. En frihet bare Hirka kan gi.

Dette er oppfølgeren til den kritikerroste fantasysuksessen Odinsbarn. I Råta møter vi grådighet, dødsfrykt og hevn. Det er den andre av tre bøker om Hirka, i serien Ravneringene – en original, helstøpt og velskrevet norsk fantasyserie for ungdom og unge voksne.

PS: Ikke glem å melde deg på fødselsdagsgiveawayen jeg har gående på bloggen.