Tags

, , ,

En ny fin, og forhåpentligvis solrik, tirsdag og en ny Boken på vent hos Beathe. Jeg er tilbake i full sykemelding og trenger ikke bry meg om hva som er min fridag på en god stund. Samtidig er det godt å kjenne på kroppens signaler og lære av dem. Så jeg er trist, men ikke sorgfull. Det går nok over en gang.

Boken jeg har valgt i dag er min neste bok i prosjektet å lese alt Simon Stranger har gitt ut. Han skal, etter det jeg kan se, komme ut med en bok som heter Tamarin på Tiden forlag i år. Så det kan være greit å få med seg de andre først. Boken jeg har på vent i dag er den tredje voksenromanen til Stranger og heter En fremmed i verden.

En fremmed i verdenFra forlaget;

En fremmed i verden består av flere dramatiske historier, som samtidig henger sammen på et gripende og originalt vis. Romanen beveger seg langt både i tid og rom, mellom fiksjon og virkelighet, og hele tiden er det noe som står på spill, for karakterene, og ikke minst, for forfatteren selv. Seksten år gamle Noah bor i et av Cape Towns bedre strøk. Han er en svart adoptert gutt, i en hvit verden, et barn av det nye Sør-Afrika, regnbuenasjonen. Men likevel tvinger spørsmålet seg fram: Hvor kommer han egentlig fra? Kanskje svaret befinner seg i den store slummen utenfor byen. En tilfeldighet setter ham på sporet, og Noah begir seg ut på sitt liv reise. Vinteren 1652 heiser Jan van Riebeck seil mot Kapp. Han har fått i oppdrag å etablere en handelsstasjon på sydspissen av Afrika for Det nederlandske handelskompaniet. Men både reisen og oppdraget blir langt vanskeligere enn han hadde forestilt seg. Kan han stole på de innfødte, og på sitt eget mannskap? På midten av 1990-tallet seiler Simon Stranger over Atlanterhavet i en liten båt. Overfarten er dramatisk, men de klarer det til slutt. Vel fremme på Trinidad får han nyheten om at faren hans er dødssyk. Simon drar hjem og sitter ved farens seng i seks uker, uten visshet om han vil overleve.