Tags

, , , , ,

Smakebit på søndagDenne helgen har det regnet på Jæren og vi har funnet frem filmer og bøker for å nyte noen timer innendørs, når det ikke passer å være ute. Det har gått mye i barnefilmer sammen med barnebarnet vårt, og når de blir litt kjedelige har jeg smugtittet i Roald Dahls The Great Automatic Grammatizator som er en samling korte historier satt sammen for ungdom. Jeg har valgt å dele en smakebit fra historien tittelen er hentet fra, hos Flukten fra virkeligheten sitt boktema; En smakebit på søndag.

Historien handler om en fyr som finner opp en maskin som kan skrive bøker. (Grøss og gru!) Og som en følge av det begynner han å kjøpe ut forfattere, som en ville kjøpt ut andre konkurrerende forretninger;

Roald Dahl«That’s one of them out of the way» Knipe said to Mr Bohlen afterwards. «A pretty big one too.»
«Nice work, my boy»
«And you know why she signed?»
«Why?»
«It wasn’t the money. She got plenty of that.»
«Then why?»
Knipe grinned, lifting his lip and baring a long pale upper gum. «Simply because she saw the machine-made stuff was better than her own.»

Fra forlaget;

By turns macabre, hilarious, and touching, these stories from the world-renowned master are filled with unexpected delights and the always-expected Dahl brilliance.