Tags

, , ,

Det er jammen søndag igjen gitt. Det føles som det bare var ett par dager siden sist! Den søndagen hadde jeg det virkelig travelt, men i dag har jeg tenkt å slappe av og kose meg med bøker og blogg og da vil jeg være med på Smakebit på søndag hos Flukten fra virkeligheten.

Jeg har hatt det så travelt at jeg ikke har fått lese så mye heller, så jeg holder igrunnen på med samme bok som sist. Men så har jeg også tatt med meg hjem boken Om å skrive av Stephen King, så den skal du få en smakebit fra i dag. Smakebiten er fra et kapittel som heter «Hva skrivinger er», og King svarer på det med å si at det er telepati. Han forklarer svaret sitt på denne måten;

Om å skriveJeg sa det ikke til deg. Du spurte meg ikke. Jeg åpnet aldri munnen, og du åpnet aldri din. Vi er ikke engang i samme år sammen, for ikke å si samme rom … bortsett fra at vi er sammen. Vi er nær hverandre.
Det er et møte mellom din bevissthet og min.

Fra forlaget;

Forfatteren forteller om sitt liv, og gir et innblikk i hva det vil si å være forfatter, hvordan man bør gå fram om man ønsker å bli det, og hvordan han selv er blitt den han er i dag. I to selvbiografiske partier forteller han først om barndom og oppvekst fram til de vanskelige og avgjørende årene som førte fram til utgivelsen av hans første bok, Carrie. I den andre biografiske delen forteller han om den tragiske ulykken som nær sagt kostet han livet. I kapitlene Verktøykassa og Om å skrive, øser han av sine erfaringer, og svarer på både på spørsmål han har fått på seminarer, og som han har ønsket å få.