Tags

, , , ,

Det er helg og snart på tide med en ny smakebit i Flukten fra virkelighetens boktema; En smakebit på søndag.

Denne helgen er jeg fullt opptatt med å lese barnebøker. I morgen skal jeg ha en stund med anbefalinger av bøker med 1.-4. klasse og en med 5.-7. klasse på skolen jeg jobber på biblioteket på en dag i uken. Jeg prøver å finne så gode bøker som mulig, og det er mye å lese igjennom. I dag har jeg rukket gjennom 9 bøker for 1.-4. klasse og har begynt på bøkene for 5.-7. Det er selvfølgelig den siste gruppen som får de tykkeste bøkene og derfor den gruppen det vil ta lengst tid å forberede seg til. Men jeg er kommet et lite stykke på vei hvert fall. En av bokene jeg vil anbefale er Tone Amhjells Vindeltorn. Jeg har hatt manuset til den liggende en stund, men har ikke rukket å lese det. Så det skal jeg i gang med nå. Jeg har hørt så mye fint om den at jeg ser frem til å lese boken selv.

VindeltornSmakebiten er fra begynnelsen av boken. Lin har funnet en nøkkel og åpner døren den hører til. Døren er i kjelleren og omgitt av en mengde røtter;

Frykt jaget gjennom henne med smertefulle støt. Hun prøvde å snu og løpe sin vei, men de snirklete røttene skjøt ut og grep fatt i henne. De viklet seg hardt rundt armene og vristet lommelykten ut av hånden hennes. Murveggen ga etter med et øredøvende brak. En bitende vind slo inn i rommet. Røttene strammet taket og halte henne mot åpningen, men Lin var for forbauset over synet som møtte henne på den andre siden til å kjempe noe særlig i mot.

Fra forlaget;

Noe er galt i det gamle huset familien til Lin har leid, det er hun sikker på. Klokkene tikker for sakte. Rosebedet er dekket av rim, selv i øsende regnvær. Og når en mystisk nøkkel merket «Vindeltorn» dukker opp, finner Lin en sprekk i kjellerveggen. En portal til en verden ved navn Sylver.I dette snødekte riket bor alle døde dyr som en gang har elsket et barn. Lin blir til sin store glede gjenforent med Rufus, kjæledyret hun begravde under rosebusken. Men sammen må de finne den forsvunne Vinterfyrsten hvis de skal redde Sylver fra undergang.De er ikke de eneste som jakter på gutten denne natten. I mørket lurer en mann med skyggemunn, klar til å sette klørne i den aller siste Vinterfyrste.Sitrende spenning og uforglemmelige rollefigurer venter leserne i dette magiske eventyret som utvilsomt vil bli en klassiker.