Tags

, , , , , , , , ,

Urban fantasy serien The Iron Druid Chronicles started med bøkene Hounded, Hexed and Hammered og fortsatte med bøkene Tricked og Trapped og Hunted. I juni neste år kommer boken Shattered, og den har jeg forhåndsbestilt. Bøkene er skrevet av den amerikanske forfatteren Kevin Hearne og er en utrolig fantastisk serie!

Jeg hørte om disse bøkene, eller rettere sagt om den første boken; Houndedbloggen til Ciuva, i et Fremtidige favoritter innlegg. Pinne kommenterte der og fortalte at de seks første kapitlene av boken lå gratis ute på nettet. Etter å ha lest dem var jeg solgt.

Nå er jeg nettopp ferdig med Hunted, jeg har bøkene på Kindelen og vaste litt med å lese den siste, men den var ikke noe dårligere for det. Den oppretthold spenningen og tempoet i de andre bøkene og tilførte stadig flere fantastiske elementer. Mye av bakgrunnshistorien i boken handler om Tuatha Dé Danann som er den irske mytologiens arnested. Der bor det guder av ulike grupperinger som i Valhall for oss. Den irske druiden Atticus O’Sullivan er to tusen år gammel og ser ut som han er i 20-årene. Han får etter hvert selskap av en kvinnelig druide, Granuille, som han er lærer for. De to må kjempe mot både olympiske og norske guder, og spesielt er Loke et stort problem for dem.

Jeg elsker disse bøkene og synes de er helt fantastiske, men det er vanskelig å sette ord på hva som er så bra. Det er selvfølgelig skrivestilen til Hearne, men også ideer han har. Som Atticus sin mentale kontakt med hunden sin. Vennene hans, hvordan han behandler både venner og fiender. I tillegg blander han sammen mange ulike gudelærer (ikke slik at de blir noe annet enn de er). Atticus har møtt både irske, russiske, kristne, greske, romerske og norrøne (gude-)figurer så langt i bøkene.

Hvis du liker urban fantasy bør du ikke gå glipp av denne nydelige serien!

Du kan lese en gratis smakebit av Hexed her, og Hammered her.