Tags

, , ,

Boken på vent er et boktema hos Beates bokhylle og et fint tema å være med på hver uke.

I dag har jeg valgt meg ut boken Lys mellom to hav av M. L. Stedman som min bok på vent. Den har jeg hørt mye fint ut på flere blogger så jeg tror den er noe å glede seg til. Samtidig som jeg tror det er en utrolig sterk bok som ikke blir lett å lese. Jeg får en masse lesetips på andre blogger, og ikke minst det å være med på Boken på vent øker leselisten min dramatisk. Hvordan jeg noen gang skal få lest alt på listen er en helt annen sak!

Fra forlaget:

Etter fire rystende år på vestfronten, vender Tom Sherbourne hjem til Australia og får seg jobb som fyrvokter på Janus Rock, en halv dags seilas fra land. Til denne isolerte øya, hvor forsyningsbåten kommer en gang i sesongen, tar Tom med seg sin kone Isabel. Årene går, og bringer med seg en stadig tyngre sorg over to spontanaborter og en dødfødt baby. En dag hører Isabel spedbarnsgråt. En båt har drevet i land, med en død mann og hans levende datter om bord. Den alltid ryddige og nøyaktige Tom, en mann som ikke har latt fire år i en skrekkelig krig gå ut over hans egne moralske prinsipper, vil avlegge rapport om mannen og babyen umiddelbart. Men Isabel har trykket det lille barnet til sitt bryst. Han går med på å beholde barnet, som de kaller Lucy. Når Lucy er to år gammel, vender den lille familien tilbake til fastlandet og blir minnet på at det finnes andre mennesker i verden. Deres valg har knust ett av dem.