Tags

, , , , ,

En ny søndag og en ny smakebit fra boken jeg leser. Dette er et boktema hos bloggen Flukten fra virkeligheten. Et boktema hvor du kan finne smakebiter fra en hel rekke flotte bøker.

Nå er jeg ferdig med den først boken i Skyggejegerne av Cassandra Clare og har fått begynt på bok to; Den tause byen. Den første hadde jeg lest da den kom ut, men for å få sammen heng i historien leste jeg den på nytt og det var en lur ting å gjøre. Smakebiten kommer fra et møte på en kafe for varulver hvor en varulvjente betrakter en skyggejeger.

Sånn var det altså. Gutten var slett ingen varulv. Han var en skyggejeger, medlem i den mystiske verdens hemmelige politistyrke. De opprettholdt Loven med støtte av Pakten, og man kunne ikke bli en av dem. Man måtte være født som en av dem. Det var blodet deres som gjorde dem til det de var.

Forlaget skriver:

I Den tause byen blir leserne ledet tilbake til New Yorks mystiske underverden, hvor kjærligheten er farlig og streben etter makt er dødelig. 16-årige Clary Fray ønsker bare at livet skal bli normalt igjen. Men fortiden hjemsøker henne. For å hjelpe moren må hun komme i kontakt med Valentin, den ondskapsfulle og uberegnelige skyggejegeren som er faren hennes. Jace vil gjerne hjelpe, men sliter med å akseptere Clary og den nye familien. Klarer Jace å ta det riktige valget? Og kan Clary kontrollere følelsene sine for den uoppnåelige Jace?