Tags

, , , , , , , , , , , , , ,

Jeg er helt hekta på Game of Thrones (Tv-serien), og da jeg en dag fant to grafiske romaner basert på George R. R. Martins bøker, måtte jeg bare ta dem med hjem. Disse grafiske romanene er ikke basert på filmene, noen denne type bøker ofte er, men er kun basert på bøkene. Derfor ser folk ganske anderledes ut enn de gjør i filmen, men det tar bare ett par sider før du ser hvem som er hvem.

De to grafiske romanene jeg har lest er de to første i en lang serie, og bok to slutter med at Ned blir avsatt som Hånden. jeg har ikke lest bøkene *skjemmes litt*, men jeg holder på å kjøpe dem på norsk etterhvert som de kommer i pocket. Planen er å lese dem når jeg har et fullt sett.

rp_game-of-thrones-graphic-novel-one.jpgDette er den første boken; Game of Thrones Graphic Novel volume one.. I denne leser du om familien på Winterfell og om besøket fra kong Robert. Du følger Jon Snow til Muren sammen med Tyrion Lannister og du møter prins Viserys Tagaryen og Daenerys Tagaryen. Bran «faller» fra tårnet. Stark barna får ulvene sine og Viserys gjør alt han kan for å samle Dothraki folket for å ta over Jerntronen. Boken har forord av George R.R. Martin, den viser tegninger og utkast på vei til det ferdige materialet og er i det hele tatt en nydelig tegneserie, vel, grafisk roman.

Game of Thrones Graphic Novel 2Game of Thrones Graphic Novel volume two fortsetter fortellingen om alle de kjente personene. Den tar for seg tiden fra Ned Stark drar fra Winterfell, gjennom alle bruduljene ved slottet til kongen avsetter ham som Hånden. Carolyn Stark drar til King’s landing og så videre til sin søster med Tyrion som fange. I mellomtiden trener Jon Snow ved muren, Bran har fått en sal som gjør at han kan ri, Daenerys er blitt giftet bort til Kahl Drogo og Vanerys finner ut at å få Dothraki folket til å sloss for seg ikke er så enkelt som han trodde.

Når du i utgangspunktet elsker Game of Thrones, elsker du også disse grafiske romanene. Tegningene er nydelige og flott fargelagd og historien korrekt i følge bøkene. Det er en annen måte å lese historien på hvor bildene viser like mye som teksten. Jeg ser på Goodreads at den tredje grafiske romanen skal utgis 11. mars 2014, og jeg gleder meg til å lese videre på historien. Jeg lånte disse to bøkene på biblioteket og jeg anbefaler dem til alle Game of Thrones fans!

Layout 1