Tags

, , , , , , , , , ,

Bjørn F. Rørvik er en norsk kinomaskinist, radiotekniker og forfatter. Sammen med Per Dybvig har han skapt en verden befolket av Reven, grisungen og vennene deres. Tegningene er veldig spesielle og gir fortellingene en helt egen stil og karakter. Jeg har lest fire stykker; Nisseforeningen, Kumatpakkene, Konglesugeren og Kafe haletippen. Alle er de fulle av humor, finurlige historier og morsomme påfunn. Spesielt er fuglene i Kafe Haletippen og Kumatpakkene verd å legge merke til.

Men det er tegningene som understreker humoren som gjør bøkene til det de er. (Humoren er selvfølgelig det viktigste, den må være på et plan som treffer barna. Og det er ingen bakdel at bøkene også er morsomme for de voksne). Men den spesielle streken, som jeg ikke har sett i andre bøker er medvirkende til å gjøre dette til mye leste bøker på biblioteket.

Jeg prøvde å finne et bilde av fuglene som jeg falt sånn for, men dessverre det fantes ikke. Istedenfor er her et bilde av grisungen som er utkledd som dansk konglesugerkontrollør!