Tags

, ,

En ny søndag og en ny smakebit fra boken jeg leser. Dette er et boktema hos bloggen Flukten fra virkeligheten. Et boktema hvor du kan finne smakebiter fra en hel rekke flotte bøker. I dag er smakebiten min fra Mørke rom av Gillian Flynn. Jeg fikk nettopp Flink pike, og har Åpne sår fra før. Da lånte jeg Mørke rom fra biblioteket så jeg kunne lese dem i riktig rekkefølge. (Jeg har en greie med det). Ellers blir dette en sløv dag. Jeg burde ha kommet meg ut litt, men det blir nok en lesedag likevel. Her er smakebiten fra Mørke rom:

Jeg skjøv en fot ut av laknene, men fikk meg ikke til å sette den i kontakt med gulvet. jeg er vel deprimert. Jeg har vel vært deprimert i omtrent 24 år. Jeg kjenner at det finnes  en bedre versjon av meg selv et sted der inne – skjult bak leveren eller festet til litt av milten i den stutte, barnslige kroppen min – en Libby som ber meg stå opp, gjøre noe, bli voksen, komme meg videre. Men den slemme vinner vanligvis. Broren min slaktet ned familien min da jeg var sju. Mor, to søstre, borte: pang, pang, hogg, hogg, kvele, kvele. Etter det behøvde jeg egentlig ikke gjøre noe, ingenting var forventet av meg.

Libby er syv år gammel da moren og de to søstrene hennes blir myrdet, og broren Ben blir senere dømt for ugjerningen. Som voksen blir Libby kontaktet av The Kill Club, en forening som er sykelig opptatt av beryktede drapssaker, som ønsker å bevise at Ben er uskyldig dømt. Libby ser muligheten til å tjene penger på historien sin, og påtar seg å oppsøke aktører fra den natten mordene skjedde.