Tags

, , , ,

En ny søndag og en ny smakebit fra boken jeg leser. Dette er et boktema hos bloggen Flukten fra virkeligheten. Et boktema hvor du kan finne smakebiter fra en hel rekke flotte bøker. Jeg befinner meg akkurat nå på en buss i Tyrkia, men det er ingen unnskyldning for å gå glipp av smakebit på søndag!
Jeg har bare med meg Kindelen til Tyrkia, og en av de bøkene jeg leser er Odd Thomas av Dean Koontz. Jeg liker Koontz og hørte om Odd Thomas hos I bokhylla. Det var virkelig en serie jeg måtte kaste meg over. Den første boken begynner sånn:

My name is Odd Thomas. Though in this age when fame is the altar at which most people worship, I am not sure why you should care who I am or that I exist.
I am not a celeberty. I am not the child of a celebrity. I have never been married to, never been abused by, and never provided a kidney for transplantation into any celebrity. Furthermore, I have no desire to be a celebrity.
In fact I am such a nonentity by the standards of our culture that People magazine not only will never feature a piece bout me but might also reject my attemts to subscribe to their publication on the grounds that the black-hole gravity of my noncelebrity is powerful enough to suck their entire enterprise into oblivion.

Mange i Pico Mundo tror Odd Thomas er synsk. Bare en håndfull vet at han kan se de døde som fortsatt har noe uavsluttet på jorda. Sjelene som oppsøker Odd vil ofte ha rettferdighet, og hans små tips til Pico Mundos politisjef, Wyatt Porter, kan løse ei kriminalsak. Denne gangen er det imidlertid annerledes. En mystisk mann med glupsk appetitt har kommet til byen. Hva mannen vil og hvem han er, kan ikke engang Odds avdøde informanter fortelle ham. Dette er den første boka om Odd.