Tags

, , , , ,

Boken på vent, som er et boktema hos Beates bokhylle, er denne uken Fuglehjerne av Johanna Sinisalo.
Jeg reiser til Tyrkia i dag, sammen med mor og min stefar og mine to søste. Mann og barn må bli igjen hjemme denne gangen. Turen vi skal på er en busstur i sørlige Tyrkia som kalles i apostlenes fotspor. Det er ikke mer enn 14 -16 grader i Tyrkia nå, så det er ingen typisk Tyrkia sommer og sol ferie, men mer en kulturell opplevelse. Uansett gleder jeg meg stort og ser frem til å komme meg avgårde i kveld. Jeg tror også mannen min ser frem til å ha tomt hus en ukes tid! Han skal passe bloggen min, så den vil publisere som vanlig selv om jeg er borte (utenom at jeg ikke vet hvor mye jeg får svart på kommentarer. Vi får se!)

Men tilbake til Fuglehjerne!

Fuglehjerne handler om backpackerne Heidi og Jyrki, og om hva som skjer når de følger den tøffe vandrerruten South CoastTrack i Tasmania, Australia. Jyrki er en individualist og eventyrer som liker å reise rundt i verden som ekstrem-backpacker. Heidi, som ikke er en erfaren backpacker, overrasker både seg selv og Jyrki da hun sier opp jobben sin for å bli med på turen. Det er nemlig ingen hvilken som helst tur de skal begi seg ut på. Jyrki har et sterkt konkurranseinstinkt, og planlegger, uten at Heidi vet det, å tilbakelegge de ulike distansene han har sett seg ut, dobbelt så fort som anbefalt i guideboka. Han ser ned på de andre backpackerne, og det verste han vet, er at noen kaller ham turist. Da de skal handle inn mat og utstyr til turen, er det han som bestemmer hva de kan ta med; for Jyrki går det prestisje i ikke å pakke et gram for mye. Men turen skal by på uventede hendelser og problemer som ikke engang den erfarne Jyrki kunne forutsett.