Tags

, ,

Boken på vent, som er et boktema hos Beates bokhylle, er denne uken Miss Peregrine og øyas hemmelighet av Ransom Riggs. Den har ligget hos meg lenge, noe som egentlig er veldig rart siden jeg har så lyst til å lese den! Det har noe med too many books, too little time å gjøre, tenker jeg.
Boken er den første i en serie og i kategorien fantasy. Den lå en stund på 1. plassen på New York Times’ bestselgerliste etter å ha ligget blant de fem beste i ukevis. Nå er stjerneregissør Tim Burton i gang med filmatiseringen av boken, og storfilmen kommer sommeren 2013.

En mystisk øy skjult i tåken. Et forlatt barnehjem invadert av krypende edderkopper og rotter. En låst koffert full av gamle fotografier. Og en veldig nysgjerrig tenåring med et digitalt kamera og all verdens tid. En forferdelig familietragedie tvinger 16 år gamle Jacob til å reise til en øy utenfor kysten av Wales, der han gjenoppdager et forlatt barnehjem. Hva slags sted er dette egentlig og hvem er Miss Peregrine? Mens han utforsker det forlatte huset, skjønner han at barna som en gang bodde der – blant dem hans egen bestefar – var mer enn bare spesielle. De kan til og med ha vært farlige. Og de kan fortsatt være i live.