Tags

, ,

En ny søndag og en ny smakebit fra boken jeg leser. Dette er et boktema hos bloggen Flukten fra virkeligheten, hvor du også kan finne en masse smakebiter fra forskjellige blogger. Jeg skrev til Flux forlag og spurte om jeg kunne få boken Kentauren av Odd Eirik Ness, jeg hadde lest om den på bloggen til KNIRK og ville så gjerne lese den. Boken starter med en marsboer som er nødt til å avlive mennesket sitt;

«Å nei, Ask! Må vi virkelig alive Uma?!
«Ja, det må vi Alfa. Beinet hennes stikker jo rtt ut i en høyst ukurant vinkel, ser du ikke? Desibelen i hylene tilsier også at det er best slik.»
Ja men, jeg likte henne så godt Hun var så søt!»
«Hun er ikke mye søt nå.»
«Kan vi ikke bare ta henne med til sykestasjonen? De kan vel fikse henne?»
«Er du klar over hva det ville koste? Dessuten vil hun trenge altfor lang tid til å bli bra igjen. Dobbeluker, kanskje måneder.»
«Vær så snill?»
«Beklager Alfa.»
«…»
«Hold opp øyeblikkelig! Hør her, for å få en slutt på dette tøvet lover jeg å plukke opp en helt ny tellus til deg i morgen.»
«Å Ask, lover du? Du er den beste oppdrageren i hele verdensrommet!»

Jorda, 2060. Jordas elite har reist til Mars, og resten av jordas innbyggere befinner seg på en planet som mest av alt minner om en permanent global alternativmesse. Etter at den gjennomstrukturerte Ask møter telluskvinnen Fest kastes han ut på en indre og ytre reise som tar han fra Mars til kaotiske Tellus. Her oppdager han bl.a. sex, sjokolade og andre sanselige undere som er utryddet på Mars.