Tags

, , , , , , , , , , ,

The Discworld Graphic Novels av Terry Pratchett inneholder bøkene; The Colour of Magic og The Light Fantastic i tegneserieversjon.

The Discworld Graphic NovelsThe strikingly illustrated, painstakingly adapted graphic novelizations of the first two Discworld novels–«The Colour of Magic» and «The Light Fantastic»

Denne grafiske romanen er illustrert av Steven Ross og tilrettelagt av Scott Rockwell, og ble utgitt av Corgi i 1992.

Den er delt opp i flere kapitler, akkurat som boken, og holder seg til historien du finner i bøkene. Med klassiske barbariske historier (i dette tilfellet tegneserier a la Red Sonja). Viktige forskjeller mellom boken og tegneserien inkluderer at noen av eventyrene i Ankh-Morpork og Krull er utelatt.

The Discworld Graphic Novels er noe av det vakreste jeg har lest. Jeg lånte den hjem fra Stavanger bibliotek og leste den to ganger på rad. Steven Ross har klart å lage både vakre og morsomme tegninger som passer Terry Pratchetts karakterer og historier. Slik begynner boken:

The Discworld Graphic Novels 2

Og her er et kart over Skiveverdenen (som blir større om du klikker på det).

Discworld mapMagiens farge (eng. originaltittel The Colour of Magic) er en humoristisk fantasy-bok skrevet av Terry Pratchett. Den ble utgitt i 1983 som den første i Skiveverdenenserien. Den er også en av bare fem Skiveverdenenbøker som er inndelt i kapitler. Hvert kapittel er i realiteten en egen novelle med de samme figurene som hovedpersoner. Idéen bak Magiens farge – at alt det som skjer, det skjer på grunn av gudenes spill – er ikke ulikt hvordan tradisjonelle rollespill fungerer, i og med at det er terningkast som avgjør hva som skjer med Rensvind og de andre heltene.

Hovedpersonen er den inkompetente og kyniske trollmannen Rensvind som mot sin vilje ender opp som turistguide til den naive turisten To-Blomst. Etter at de blir tvunget til å flykte fra Ankh-Morpork fører reisen dem til landet Krull som ligger helt i ytterkanten av Skiveverdenen.

Det fantastiske lyset (The Light Fantastic) er en direkte fortsettelse fra Magiens farge.