Tags

, , , ,

I dag er det en ny utfordring fra bloggen Flukten fra virkeligheten; med En smakebit på søndag. I denne utfordringen skal en åpne boken en leser og finne et par setninger en kan dele uten å røpe for mye av handlingen. Videre legger en igjen en link til bloggen sin i inLinkz på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Jeg leser nå Sort messe (The burning court) av John Dickson Carr. Smakebiten er fra side 54:

Ti stille! Du får ikke lov! Dette er hysteri!
Hun hadde ikke kniven lenger, og hennes munn stod halvåpen. Nå grep hun kniven igjen:
Nåvel, så er jeg hysterisk. Men jeg skal si deg en ting. Du skal altså åpne en grav i natt, og jeg gjetter på – det er bare en gjetning – at dere ikke finner noenting.

Fra forlaget: Sort messe skildrer et velstående amerikansk mellomkrigsmiljø. Samtidig føres man tilbake til et 1600-talls Frankrike med svartekunst og heksebål. Stemmen som hvisket handler om en engelsk klubb hvor medlemmene beskjeftiger seg med uløste mordsaker. Nå jobbes det med et mystisk gammelt mord som fant sted i et middelaldersk tårn i Frankrike. I Heksesabatt hjemsøkes London av en giftmordskandale som politiet ikke klarer å løse. Advokat Butler, forsvarer for to av de mistenkte, setter i gang med egne undersøkelser og kommer opp i dramatiske situasjoner.