Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Bloggen The Broke and the Bookish har hver tirsdag en ny Topp 10 liste som på en eller annen måte har noe med bøker å gjøre. Jeg er også glad i lister og vil være med på å fylle ut mine egne Topp 10. Denne gangen er overskriften; Topp 10 favorittkarakterer fra bøkenes verden.

1.) Roland av Gilead fra Det mørke tårn av Stephen King. Han er min all time high favoritt. Jeg kan lese bøkene om han om igjen og om igjen og hver ganger det historien til Roland, og den personen han er som gjør at jeg forelsker meg i bøkene.

2.) Hermine fra Harry Potter av J.K. Rowling. Hermine ligner ganske så mye på meg, eller kanskje det er jeg som likner på henne. Hun elsker bøker og boklig lærdom og det gjør jeg og.

3.) Dream fra the Sandman av Neil Gaiman. The Sandman må være verdens beste tegneserie og Dream er den som bærer fortellingen. Han ville vært god å ha som venn, en som kan påvirke drømmene dine. I positiv retning forhåpentligvis.

4.) Harry Hole fra Jo Nesbøs bøker. Harry Hole er bare en fin fyr. Gjennom alkoholmisbruk og tragiske hendelser forblir han en mann som man, hvert fall i en viss grad, kan stole på. Og som ønsker å gjøre det rette.

5.) Dirk Gently fra Douglas Adams Bøker om Dirk Gently’s holistiske detektivbyrå. Dirk Gently er en sammensatt person som ikke nødvendigvis er til å stole på, men som innehar alle de egenskapene en morsom, dyktig, og delvis overnaturlig påvirket, detektivhelt må ha.

6.) Marvin the paranoide androide fra Douglas Adams Haikerens guide til galaksen. Marvin er en fantastisk morsom androide. Super, super intelligent og kronisk deprimert er han en konstant kilde til pessimistiske forutsigelser og kommentarer. En androide som passer perfekt inn i Douglas Adams verden.

7.) Morgan La Frey fra Mists of Avalon av Marion Zimmer Bradley. Morgana er trollkvinnen som sloss mot Merlin i historien om kong Arthur og det runde bord. Hun er Arthurs halvsøster, men blir ikke tatt inn i varmen rundt hoffet hans. Hun bor sammen med sin mann i et slott ikke så langt fra Tingtagel.

8.) Moiraine Damodred fra Tidshjulet av Robert Jordan. Moiraine er en av Aes Sadeiene (kvinner som behersker kraften) som ønsker å beskytte den gjenfødte dragen; Rand alThor, mot krefter som prøver å ødelegge ham. Hun går langt utover hva hun må gjøre og viser seg som en klok og kjærlighetsfull, men streng, kvinne.

9.) Aragon i Ringenes Herre av J.R.R. Tolkien. Hvem liker ikke Aragon? Han er den perfekte mannen, krigeren og herskeren. Uimotståelig og uinntagelig. Den som alltid velger de godes side.

10.) Elwin Ransom i The Space trilogy av C.S. Lewis. Ransom er en intelligent mann som blir tatt med på reiser til ande planeter. Der lærer han mye om kjærlighet og hvordan man skal oppføre seg for å fremme det gode. Tilbake på jorden samler han en gruppe rundt seg som jobber for dette målet. Og for å stoppe onde krefter som vil etablere seg på jorden.

Andre som skriver om favorittkarakterer i dag er:
Beathesbokhylle