Tags

, , ,

Før jeg sovner er en fantastisk thriller av Steve «S. J.» Watson. Boken er hans debutbok og ble gitt ut i 2011. Boken er vinner av The crime writers association dagger award 2011 og The Galaxy national book award, også i 2011.

Boken tar oss med inn i en verden som tvinger deg til å oppleve hvordan det ville være å miste hukommelsen hver kveld når du sovner, for så å våkne neste dag uten et eneste minne verken om dagen i går eller fortiden. Du husker ikke hva du heter, hvem du er, eller menneskene rundt deg. Du kjenner ikke mannen du våkner opp ved siden av hver morgen. Den fremmede sier han er mannen din. Snakker han sant? Og kan du stole på ham? Velkommen til Christines verden.

Dette er en utrolig spennende thriller som jeg leste i et jafs. Det gikk virkelig ikke an å legge den fra seg! Christine har mistet hukommelsen, men hun husker det som skjer frem til hun sovner, da er alt borte igjen. Det gjør at hun hver morgen våkner og lurer på hvem hun er, hvor hun er og hva som har skjedd. Det i seg selv er grunnlag for en god krim.

Men i tillegg har Watson plassert Christine i et miljø der ting ikke stemmer. Christine får kontakt med en lege som heter dr Nash og han ber henne skrive dagbok. Hver morgen ringer han så for å fortelle henne hvor hun har gjemt dagboken slik at hun kan lese hva som har skjedd de tidligere dagene.

Christine bor sammen med mannen sin, Ben. Men fordi hun leser i dagboken oppdager hun at han forteller henne forskjellige ting om livet hennes alt etter hvilken dag hun spør. En dag har hun en sønn som er død, en annen dag har hun ingen barn. En dag har hun skrevet en roman og en dag ikke. Og han forteller henne at hun ble skadd i en trafikkulykke, mens dr Nash forteller henne at hun ble overfalt på et hotellrom.

Det er utrolig spennende å følge Christines historie. Du lever deg inn i fortvilelsen og usikkerheten hennes. Du gråter med henne når hun må sjekke at det hun har skrevet i dagboken er sant og ikke noe hun har innbilt seg, og du heier på henne når hun opplever små glimt av minner. Dette er en fantastisk god bok, en skikkelig engasjerende thriller som jeg anbefaler til alle som liker å lese spennende bøker. Jeg ga boken terningkast seks.