Tags

, ,

Byttet av Amanda Hocking er den først boken i en serie på tre bøker om Wendy Everly: en jente som har en skjult fortid og en høyst usikker fremtid.

Da Wendy Everly var seks år gammel, fikk moren hennes for seg at hun var et monster og forsøkte å drepe henne. Først elleve år senere innser Wendy at moren kanskje hadde rett. Hjulpet av sin venn Finn Holmes beveger Wendy seg inn i en verden hun ikke ante eksisterte – en verden som er både vakker og skremmende, og Wendy er slett ikke sikker på at hun har lyst til å være del av den.

Wendy Everly er anderledes; stri, sær og bortskjemt av broren Matt og tanten Maggie. Alt fordi moren hennes prøvde å drepe henne da hun var liten. Moren, Kim, trodde at Wendy hadde byttet plass med Kims egentlige barn, sønnen Michael. I en rasjonell verden er ikke det mulig, og Kim blir plassert på et psykiatrisk sykehus. Men hva om verden ikke er så rasjonell? Og hva om det finnes det som i gamle dager ble kalt byttinger; Trollbarn som blir forbyttet med menneskebarn?

Dette er en fantasy serie om tryller. Eller det vi ville kalt troll. Men de ligner ikke mye på trollene vi kjenner fra eventyrene. Disse trollene er vakre, sofistikerte og har evner utenom det et menneske har. Wendy blir tatt med til tryllenes verden, men føler ikke at hun passer inn. I tillegg finnes det Vetter, og de er etter henne. Det skaper en farlig situasjon ikke bare for henne, men også for dem hun har rundt seg.

Jeg likte verdenen Amanda Hocking har skapt. Det var morsomt å lese om troll på denne måten, som intelligente skapninger, men likevel med gamle tradisjoner, som byttinger. Boken er spennende og dramatisk og jeg gleder meg til å lese neste bok i serien. Anbefales!

Denne boken har jeg fått som leseeksemplar fra Pantagruel forlag.