Tags

, , ,

Det er torsdag og et nytt boktema hos Anettes bokboble. Denne gangen vil Anette gjerne høre om min favorittforfatter på E.

Først kunne jeg ikke komme på en eneste forfatter på E jeg ønsket å skrive om, men etter å ha satt meg ned med Bokelskere.no ble problemet at det var for mange gode forfattere å velge mellom. Derfor har jeg også trukket ut to stykker.

Jeg liker veldig godt Phenomena serien som Ruben Eliassen har skrevet. Men jeg falt pladask for de to krimbøkene for voksne han nå står bak. Eliassen (født 26. november 1968) er en norsk forfatter og illustratør med erfaring fra musikk- og reklamebransjen. Han er særlig kjent for bøkene i Phenomena-serien, som er en serie fantasyromaner for barn og ungdom. Eliassen sluttet på skolen i 8. klasse, etter eget utsagn «av overbevisningsgrunner», sterkt preget av Pink Floyds The Wall og Jens Bjørneboes Jonas. Som 15 åring begynte han som yngstemann i et reklamebyrå i Trondhjem. Samtidig som han jobbet i reklamebyrå tegnet han freelance for Konk, Semic og andre. Han gikk gradene og ble Art Director i en alder av 18 år da han bestemte seg for å flytte til Oslo. I Oslo, livnærte han seg som freelance illustratør og jobbet for en rekke magasiner og blader Natt og dag, KK og andre. Ruben Eliassen har vært åpen om sin AD/HD-diagnose. Han har gitt hovedpersonene i Phenomena-serien, Alk og Ilke, samme diagnose, men i deres verden er tilstanden snudd til noe positivt. Han er også bipolar.

 

David Eddings (født 7. juli 1931, død 2. juni 2009) var en amerikansk forfatter som har skrevet mange bestselgende bokserier innen fantastisk litteratur. Hans kone, Leigh Eddings, har hjulpet ham med flere av hans senere bøker. De to bodde for tiden i Carson City, Nevada i sydvestlige USA. Eddings ble født i Spokane i delstaten Washington. Før han ble forfatter jobbet han som offiser i den amerikanske hæren og deretter hos flyprodusenten Boeing. Eddings begynte med å skrive alminnelig skjønnlitteratur som han hadde moderat suksess med. Han endret deretter sjanger til fantasy og oppnådde en langt større anerkjennelse og kommersiell suksess. Selv liker jeg fantastisk godt seien om Belgarion, og skal også snart lese The Malloreon.