Tags

, , , , , , , ,

Jeg leser som regel litt krim i løpet av en måned, og selv om det er mange gode bøker blant dem får jeg ikke alltid tid til å skrive om dem. Derfor har jeg bestemt meg for å omtale dem i et oppsamlingsinnlegg. Så her finner du en kort omtale om krimbøkene fra februar;

I løpet av kort tid blir fire unge mødre funnet drept, stukket bakfra. Man aner at en seriemorder er på ferde. Annika Bengtzon er tilbake på jobb i Stockholm, etter tre år i Washington. Mannen Thomas befinner seg på en konferanse i Nairobi og på en rekogniseringsreise ved grensen til Somalia bli han og resten av delegasjonen kidnappet. Når regjeringen nøler med å forhandle blir gislene henrettet én etter én.

En ung småbarnsmor blir funnet død. Hun er det fjerde offeret på kort tid. I avisredaksjonen aner man en seriemorder, noe Annika Bengtzon avfeier som ville fantasier. Thomas, mannen hennes, blir på en konferanse i Nairobi kidnappet sammen med seks andre personer fra ulike deler av Europa. Samtidig som antallet myrdede kvinner stiger, og mistanken om en seriemorder også begynner å ta form hos politiet, blir Annika dratt inn i et voldsomt kidnappingsdrama som ryster både Europa og Øst-Afrika. Dette er den niende boken om Annika Bengtzon.

Den 19 år gamle BI-studenten Helle Isaksen blir funnet drept i sin egen leilighet. Senere forsvinner andre jenter med tilknytning til Helle, for så å dukke opp igjen som torturerte lik. Krimreporter Joakim Lund Jarner og kollegaen Agnes Lea får i oppdrag å dekke drapet. Saken leder dem til noen av samfunnets mektigste, men også mørkeste sfærer. Snart er deres egne liv i fare.

Helt fra første side, da meldingen om en død, ung jente tikker inn til redaksjonen, er det bare å henge med. Politiets mistanker går raskt i retning av en forsmådd elsker og en elskovssyk, forpint professor med kone og barn hjemme. Våre helter, journalistene Joakim Lund Jarner og Agnes Lea fra Nyhetsavisen, klarer ikke helt å se for seg verken ekskjæresten eller professoren bak det brutale drapet. Joakim har vært avisas stjerneskudd – han skaffer nye spor og vinklinger praktisk talt ut av det blå, og nyter en blanding av beundring og misunnelse fra kollegene. I sin siste store sak gikk han likevel på en solid smell som medførte at avisa måtte bruke halve forsida på å beklage. Det som virket som knallharde beviser mot en av hovedstadens finansfyrster viste seg å ramle sammen som et korthus. Nå har han mye å bevise, både for seg selv og for kollegene.

NRK-journalisten Mette Minde får et nært møte med ungdomsmiljøet i Grenlandsområdet da en gjeng bryter seg inn i huset mens tenåringen Ylva sitter barnevakt. Snart rystes medialinja på den videregående skolen av flere voldsomme hendelser: et drap, et selvmord og ei jente som forsvinner.

Ny spennende krim om Mette Minde. Tvillingen er Merete Junkers andre bok om NRK-journalisten Mette Minde. Avgangsklassen ved medielinja på den videregående skolen rystes av voldsomme hendelser denne våren. Et selvmord, et drap og en ung jente som plutselig forsvinner fra hjemmet sitt. Mennesker med tette bånd til hverandre og ensomme mennesker uten nettverk knyttes sammen i en knute så stram at det kan koste liv å få trådene løsnet.