Tags

, , , , , , , , , , , ,

Bloggen The Broke and the Bookish har hver tirsdag en ny Topp 10 liste som på en eller annen måte har noe med bøker å gjøre. Jeg er også glad i lister og vil være med på å fylle ut mine egne Topp 10. Min overskrift er denne gangen; Topp 10 bøker jeg aldri kommer til å lese, som er en av de gamle listene.

  1. Min kamp av Karl Ove Knausgård. Det finnes grenser for hvor interessert jeg er i en forfatters liv og levnet. Jeg har hørt mange både positive og negative kommentarer om disse bøkene, men det som går igjen blant biblioteklånerne er at de leser nummer 1, kanskje nummer 2 og så faller de av lasset. Så, ikke noe for meg.
  2. Noe som helst av Gaute Heivoll. Jeg leste Før vi brenner ned og syntes historien om pyromanen var fin, men likte overhodet ikke alt som dreide seg om forfatteren. Så, ikke noe mer av Gaute Heivoll.
  3. Twilight bøkene av Stephenie Meyer. Jeg er fryktelig glad i fantasy, men liker overhodet ikke vampyrer, varulver og zombier. Jeg har ingen ide om hvorfor, det er bare sånn. Så, ingen Twilight vampyrer på meg.
  4. Sex i Bibelen av Einar Gelius. Jeg liker ikke Einar Gelius, han er en rar prest synes jeg. Og ikke en sånn type jeg får tillit til. Da kan jeg heller ikke lese noe som er så spekulerende og sært som sex i Bibelen, skrevet av han. Så, ikke noe Gelius.
  5. Danielle Steel. Jeg orker ikke bøker hvor alt går galt på en så overdreven måte som Steel skriver. Her skjer omtrent hver eneste katastrofe en kan tenke seg med en person, og likevel kommer de ut på den andre siden etter å ha funnet sitt livs kjærlighet. Du kan se hvem denne personen er ved å tenke på hvem hovedpersonen liker minst i begynnelsen av boken. Så, ingen kjærlighet fra Danielle Steel.
  6. Biografi nummer tre av en eller annen kjent person som knapt er blitt 50. Noen spytter ut biografier om seg selv i et imponerende tempo og jeg tenker de må ha en utrolig ekshibisjonistisk personlighet. Det finnes grenser for hvor mye man orker å lese om en person bare fordi han/hun er kjent for ett eller annet. Så, ingen serie-biografier på meg.
  7. The Secret av Rhonda Byrne. Denne boken representerer for meg et kvasi-psykologisk, New age-aktig syn på verden som jeg absolutt ikke har noe til overs for. Jeg har sett i den og bladd i den, men ikke lest den. Selv om jeg har venner som har anbefalt den sterkt. Så, jeg er ikke interessert i noen hemmelighet.
  8. Bunny Munros død og Eselet så herrens engel av Nick Cave. For noen ufyselige bøker! Jeg har prøvd meg på begge to, men klarte bare noen få sider før jeg la dem fra meg. Han skriver om en forråtnelse blant mennesker som jeg ikke klarer å være med på. Så, ingen flere Nick Cave bøker.
  9. Lykka er ein sjeldan fugl av Anna Gavalda. Saman er vi mindre aleine var så fin. En var og nydelig bok en virkelig kunne kose seg med. Og Lykka er ein sjeldan fugl var verdens nedtur i forhold. Jeg leste nesten halve boken, men så orket jeg ikke mer. Hverken historien, måten den er skrevet på eller dialogen var i nærheten av hva den var i den første boken. Så, ingen Sjelden fugl her i gården.
  10. Engelens spill av Carlos Ruiz Zafron. Jeg elsket Vindens skygge og gledet meg virkelig til å begynne på Engelens spill. Og for en nedtur. Det er egentlig ganske utrolig at disse to bøkene er skrevet av samme forfatter. Den første så bra og den andre så dårlig. Så, ingen Engelens spill for meg.