Tags

, , , , ,

Det er torsdag og et nytt boktema hos Anettes bokboble. Denne gangen vil Anette gjerne høre om hvilke tre bøker jeg ville tatt med til en øde øy.

Jeg tenker at det måtte være tre bøker jeg kan lese om igjen og om igjen, og da blir jeg litt farget av bøker jeg allerede har bestemt meg for å lese en gang til. (Og som vanlig blir det litt juksing med å slå serier sammen til en bok).

Det mørke tårnJeg planlegger å lese Det mørke tårn av Stephen King om igjen. Jeg har lest dem en gang, men ser at når jeg vet hvordan det hele ender så vil jeg ha et helt annet syn på hva som skjer underveis. Og jeg vil gjerne lese bøkene fra den synsvinkelen, for jeg tror det vil gjøre bøkene enda bedre. Om mulig. Så Det mørke tårn blir den første boken.

Hovedpersonen i det mørke tårn, Roland av Gilead, gir seg ut på en reise hvor han forfølger den sortkledte gjennom en øde og ødelagt verden. En “westernverden” hvor Roland er den siste revolvermannen. Verden har gått videre, den har blitt en farlig verden, en verden etter den store krigen. Roland har en ensporet tanke, han skal til det mørke tårn. Uansett hva han møter på veien, og selv om han vet han ikke kommer tilbake, det mørke tårn er målet.

Sagaen om Malloreon av David Eddings har jeg ikke lest. Den er serien som kommer etter Sagaen om Belgarion som jeg har lest flere ganger. Bøkene om Belgarion er fantastiske, så da tenker jeg at å lese om hvordan det går med ham og Ce’Nedra må være fantstisk øde øy litteratur. Så dette blir den andre boken.

Legenden forteller hvordan guden Torak stjal den magiske stenen Aldurs Globe og brukte den til onde gjerninger inntil han ble beseiret i et mektig slag. Globen ble gitt til kongesønnen Riva. Profetien sier at så lenge Rivas etterkommere vokter den, er de vestlige kongedømmene trygge. Globen blir imidlertid stjålet. Men Polgara og Belgarath, som er flere tusen år gamle og har enorme trolldomskrefter, finner den rette arvingen til Riva; Garion og redder verden. The Malloreon handler om tiden etter at Garion, nå Belgarion har blitt konge i Riva og etter han og dronning Ce’Nedra har fått et barn.

The Sandman er en tegneserie av Neil Gaiman som jeg har lest flere ganger. Jeg har kun lånt dem fra biblioteket men nå står de øverst på ønskelisten over bøker jeg vil kjøpe. Dette blir den tredje boken.

The Sandman er en tegneserie som først ble tegnet av Sam Kieth og Mike Dringenberg og gitt ut av DC Comics. Den blir ofte referert til som en av de viktigste tegneseriene i moderne tid, og var et gjennombrudd for Neil Gaiman. Serien ble gitt ut fra 1988 til 1996 og har senere blitt samlet i en serie tegneseriebøker. The Sandman (engelsk for Ole Lukkøye) er seriens hovedperson. Hans virkelige navn er Dream, en av de Evige, konge over drømmeriket og personifiseringen av drømmer og fortellinger.