Tags

, , , ,

CeeCee Honeycutts reddende engler er en vakker roman som handler om styrken som kan finnes i vennskapet mellom kvinner. Den forteller historien om en jente som mister én mor – og finner mange andre.

Tolv år gamle CeeCee Honeycutt har brukt mesteparten av livet på å ta seg av sin psykotiske mor, Camille – en tidligere skjønnhetsdronning som aldri klarer å få fortiden ut av hodet, og som er blitt hele byens klovn. Da Camille en dag blir truffet av en lastebil, er CeeCee med ett alene i verden. Da er det at Tootie Caldwell, CeeCees ukjente grandtante, kommer CeeCee til unnsetning. I sin gamle Vintage Packard Cabriolet tar Tootie CeeCee med til Savannah, Georgia – og en verden av omsorg, velstand og eksentriske sørstatskvinner. For første gang i sitt liv opplever CeeCee å være omgitt av kjærlighet, og sakte kommer hun tilbake til livet.

Cee Cee Honeycutts reddende engler er en søt liten sørstatsroman. Den er full av eksentriske kvinner med stor omsorgsevne og sørstatenes egen høflighet og omgangsform. Slik blir den et vindu inn mot de finere sørstatsfamiliene på 50-tallet.

Boken er ikke stor litteratur, men den er vakker, søt, varm og snill. Og noen ganger er det alt en bok trenger å være. Cecelia Rose Honycutt, kalt Cee Cee vokser opp i en liten by i Ohio, med en mor som har en psykisk lidelse. Faren er fraværende og lukker øynene for moren sykdom, så det er Cee Cee som må ta seg av moren. Dette frarøver Cee Cee hennes barndom og mulighetene for venner, siden morens lidelse ofte fører henne ut i den lille byen iført ballkjoler og tiara. Den eneste vennen Cee Cee har er naboen, fru Odell. En gammel dame med mye livsvisdom.

Da Cee Cees mor dør i en ulykke kommer grandtante Tootie for å hente henne hjem til seg selv i Savannah. Der blir hun kjent med tante Tooties kokke Oletta, naboene hennes og andre medlemmer av tante Tooties omgangskrets. Hun blir omgitt av deres omsorg og omtanke og sakte men sikkert får hun sørge over moren og gå litt videre i livet sitt.

Søt og snill er de første ordene jeg tenker på når jeg skal beskrive denne boken. Cee Cee har en grusom barndom, men den blir behandlet med silkehansker, og resten av boken veier opp for manglene i barndommen. Cee Cee får den omsorgen hun behøver og slutten er varm og hyggelig. I det hele tatt en god historie å slappe av med.