Tags

, , , ,

Neil Gaiman og Michael Reaves er begge prisbelønte forfattere. De har også begge blitt berømt for andre ting enn romaner. For Gaiman var det tegneserien Sandman. Og for Michael Reaves var det TV-tegnefilm manus, inkludert Batman The Animated Series og Ghostbusters.

Ifølge baksiden på denne boken, InterWorld, fikk de ideen til boken for ti år siden. De ønsket å skrive noe sammen for tv men fikk problemer med å forklare konseptet sitt til produsentene, og bestemte seg derfor for å skrive en kort roman med selve historien. Men selv etter at romanen ble skrevet, var ikke tv-produsentene forberedt på å lage en serie. Det var ikke før manuskriptet ble vist rundt til noen potensielle utgivere det kom liv i ideen. Nesten umiddelbart ble boken gjort klar for publisering.

Joey Harker er en gjennomsnittlig high school elev som bor i Greenville. Han har absolutt ingen rettingsans og kan gå feil i sitt eget hus. På en ekskursjon hvor elevene skal finne veien gjennom byen, går Joey seg vill. Han forsvinner inn i en merkelig tåke og når han kommer ut, har alt forandret seg. Alle bilene er fargerike, politibilene blinker i grønt og gult, i stedet for i blått og rødt. Han finner veien hjem og oppdager at han ikke eksisterer lenger, istedenfor bor det en jente som heter Josephine sammen med foreldrene hans. Han løper utenfor og rett inn i en mann kalt Jay. Før Jay kan forklare noe, kommer det tre menn på flytende sølvdisker og prøver å fange Joey med sølvgarn. Joey forsvinner inn i tåken igjen.

Det er en lettlest bok med en enkel historie. Faktisk litt for enkel i forhold til hva jeg hadde forventet meg. Boken ble skrevet med en 9-12 år gammel leser i tankene, og det er lagt mye mer vekt på arkitekturen av intetheten som strekker seg mellom verdenene. Og ikke nok på de reelle karakterene, deres utvikling eller på historien. I det store og hele, var jeg likevel fornøyd med boken. Jeg skulle ønske det hadde vært flere av dem eller at boken var lengre. Som barnebok kan jeg absolutt se den treffe sitt publikum. Og som de fleste av Gaimans bøker kan den leses på tvers av aldersgrensene og fungerer for voksne også.