Tags

, , , , , , , , , ,

Min Topp 10 denne tirsdagen handler om julegaveønsker. Det er ikke mange som kjøper bøker til meg selv om det nok er det jeg ønsker meg mest. Jeg tror de bare er usikre på hva jeg ikke har lest. Så her er mine 10 øverste bokønsker i prioritert rekkefølge. (Lenkene fører til Goodreads eller Bokelskere)

1.) The Sandman av Neil Gaiman. Dette er en serie på 10 tegneseriebøker skrevet av Neil Gaiman. De handler om Dream, som er herre over drømmeriket, og søsknene hans Destiny, Death, Destruction, Despair, Desire and Delirium. Det var gjennom denne tegneserien jeg ble kjent med Neil Gaiman og jeg ønsker å kunne lese bøkene om igjen og om igjen! Tegneseriene er samlet i bokform, og bøkene er (i rekkefølge):

  1. Preludes & Nocturnes
  2. The Doll’s House
  3. Dream Country
  4. Season of Mists
  5. A Game of You
  6. Fables and Reflections
  7. Brief Lives
  8. Worlds’ End
  9. The Kindly Ones
  10. The Wake

2.) The Belgariad volume I og volume II av David Eddings. Dette er en samleutgave av Sagaen om Belgarion hvor bok 1 består av; Pawn of Prophecy, Queen of Sorcery og Magician’s Gambit. Og bok 2 av; Castle of Wizardry og Enchanters’ End Game. Disse bøkene er også utgitt på norsk under samlebetegnelsen Sagaen om Belgarion og består av 5 bøker.

3.) The Malloreon volume I og volume II av David Eddings. Dette er også en samleutgave og fortsettelsen på Sagaen om Belgarion, men den er ikke gitt ut på norsk. Bok I består av; Guardians of the West, King of the Murgos og Demon Lord of Karanda. Og bok 2; Sorceress of Darshiva og The Seeress of Kell.

4.) The Long, Dark Tea-time of the Soul av Douglas Adams. Denne boken er fortsettelsen av Dirk Gently’s holistiske detektivbyrå som jeg fikk av mannen min til jul i fjor. Den er full av Douglas Adams spesielle humor som passer meg så godt.

5.) 42 – Douglas Adams’ Amazingly Accurate Answer to Life, the Universe and Everything av Peter Gill. For alle Haikerens Guide to Galaksen fans der ute, trenger 42 ingen forklaring. For alle andre; 42 er svaret på spørsmålet; Hva er meningen med livet? Dette er en bok skrevet av Peter Gill, men i samme stil som Adams egne bøker.

5.) Fever-serien av Karen Marie Moning. Denne serien er en fantasy serie for voksne med handling fra Irland og irsk mytologi. Jeg har lest så gode anmeldelser av disse bøkene og har virkelig lyst til å lese dem. Bøkene er: Darkfever, Bloodfever, Faefever, Dreamfever og Shadowfever.

6.) Criminal minds serien av Max Allan Collins. Denne serien består av tre bøker; Jump Cut, Killer Profile og Finishing school. Jeg har sett alle Criminal Minds episodene på tv, noen av dem 2 ganger og har virkelig lyst til å lese bøkene.

7.) Memory, Sorrow and Thorn av Tad Williams er en episk fantasy trilogi. Den har fått veldig gode kritikker og er blant bøkene jeg fryktelig gjerne vil lese. Bøkene er; The dragonbone chair, Stone of Farewell og To green Angel tower.

8.) Jeg ønsker meg også noen bøker av Charles Dickens. Først og fremst; Bleak House, The Pickwick Papers, A tale of two cities og The old Curiosity shop.

9.) The Chronicles of Narnia av C.S. Lewis. Disse bøkene har jeg på norsk, men jeg skulle så gjerne lest dem på originalspråket og. Bøkene heter; The Lion, the Witch and the Wardrobe, Prince Caspian ,The Voyage of the Dawn Treader, The Silver Chair, The Horse and His Boy, The Magician’s Nephew og The Last Battle

10.) Lord of the rings av J.R.R. Tolkien. Jeg har heller ikke lest Ringenes herre på engelsk, og det både burde jeg gjøre og har lyst til.