Tags

, , , ,

Jeg leser mange flere bøker enn jeg når å skrive om her på bloggen, så dette er et oppsamlingsinnlegg. Dette er del seks, med 5 flere bøker jeg ikke har rukket å skrive om. Flere innlegg vil følge, med flere gode bøker.

På høye hæler over Grønland av Siri Østlid

Sofie bor i en liten leilighet på Grønland i Oslo og jobber som assistent for en celeber dekoratør. Kjæresten har flyttet ut og hun lider av kjærlighetssorg. Bestevenninnen Iselin prøver å være støttende, men behøver selv hjelp da forholdet til hennes gifte sjef, utvikler seg i en uheldig retning. Sofies søster, Line, skal gifte seg og alle forventer at Sofie skal være både bryllupsfikser, dekoratør og brudepike – og samtidig stille med en anstendig kavaler. Det er da affæren med Isak begynner.

Sofie bor i en liten, rotete og skitten leilighet på Grønland i Oslo og jobber som assistent for en kjent dekoratør. Helt siden kjæresten flyttet ut, har hun lidd av kjærlighetssorg og har begravd seg i ferdigmat og arbeid. Bestevenninnen Iselin trer støttende til, men trenger selv hjelp da hun blir gravid med sin gifte sjef. Sofies søster, Line, skal gifte seg, og alle forventer at Sofie skal være både brylluparrangør, dekoratør og brudepike – og samtidig stille med en flott og passende kavaler. Hvordan skal hun klare alt dette og på toppen av alt finne faren, som er sporløst forsvunnet? Det er da hun begynner å gjemme seg bar affæren med Isak. Siri Østli er gift og har fem døtre – og universitetsgrad i fransk, russisk og psykologi. Dette er hennes første roman.

Sirile Gentlemen søkes av Karin Brunk Holmquist

Alma og Margit setter inn ei kontaktannonse hvor de søker etter sirile gentlemen. Mens de venter på svar, snur de opp ned på aldershjemmet Solgläntan hvor de bor midlertidig.

Det skjer ting i livet, både forargelige og gledelige ting. Det er forargelig at Tomelilla kommune skal bygge en ny vei tvers over Almas og Margits tomter. Men hvis damene ikke hadde blitt tvunget til å flytte, hadde de ikke kommet til Solgläntan aldershjem. Da hadde de ikke skaffet seg sitt livs første langbukser – med strikk i livet. Da hadde de ikke tatt aldershjembestyreren på fersken i armene på kommunalråden, og Alma hadde ikke tenkt ut sin listige plan. Og de hadde i hvert fall ikke satt inn en kontaktannonse i avisen. Men slik ble det. Tomelilla blir aldri det samme etter Almas og Margits bravader. Sirile gentlemen søkes er en roman om gamle damer med bein i nesa, om vennskap som holder i allslags vær, og en påminnelse om at livet er vidunderlig og fullt av håp. Karin Brunk Holmqvist er kjent for sine hjertelige og humoristiske skildringer av mennesker som kanskje ikke gjør så mye vesen av seg, men som på mange måter utgjør ryggraden i samfunnet vårt.

Kan dere myrde min mann? av Maria Ernestam

Elsa Karlsten er en eldre kvinne som har blitt grovt mishandlet av sin ektemann i en årrekke. Nå har hun oppsøkt Kleopatras kam, et nyetablert firma som har som forretningsidé å løse alle sine kunders problemer. Elsa betaler gladelig hvis de kan ta livet av mannen hennes, for nå orker hun ikke mer.

Tre venner, en cafe, og noen mord. Elsa Karlsten har blitt mishandlet på det groveste av ektemannen i årevis. Nå oppsøker hun det nystartede firmaet «Kleopatras kam» for å få dem til å løse problemet. Deres forretningside er jo å løse alle kunders problem. Så hva med et lite drap? Elsa er villig til å betale meget godt. For hun orker ikke det helvetet hun lever i lenger. Kan dere myrde min mann? Er en psykologisk høyspenning om hevn. Om rett og galt. Og om hvor langt man er villig til å gå bare betalingen er god nok.

Om du kunne se meg nå av Cecelia Ahern

Elizabeth Egan har sin fulle hyre med å drive sitt eget interiørdesignfirma. Samtidig er hun motvillig adoptivmamma for nevøen Luke, som hennes uansvarlige søster har overlatt til henne å ta seg av. Orden og punktlighet gir henne kontroll over hverdagen, helt til Ivan dukker opp. Han er sorgløs, spontan og eventyrlysten, alt det Elizabeth ikke er. Og snart tar livet en vending hun aldri kunne drømt om.

Fra forfatteren av suksessromanen PS: Jeg elsker deg! Med Om du kunne se meg nå, som er hennes tredje bok, vil Cecelia Ahern nok en gang røre deg til både latter og tårer. Det er en hjertevarm fortelling om hvordan en liten smule magi kan gjøre livet på jorden litt lettere – og mye mer fargerikt. Det er en søt og til tider morsom roman om verdien av å leke, og om voksnes redsel for å tråkke over grensa mellom fantasi og virkelighet. En noe så selvmotsigende som en varm og mollstemt feel-good roman.

Der regnbuen ender av Cecelia Ahern

Rosie og Alex har vært venner gjennom heile oppveksten. Da de når tenåra blir de skilt, Alex og familien flytter fra Dublin til Amerika. Rosie er fortapt uten Alex, men den kvelden hun skal reise til Boston for å møte Alex igjen, får hun vite noe som forandrer livet hennes for alltid, og som gjør at hun blir i Irland. Ingen av dem veit om vennskapet kan overleve avstanden og årene som går, og Rosie kan ikke la være å lure på om de kunne vært noe meir enn venner.

Rosie og Alex er bestevenner, oppvokst i samme nabolag og klassekamerater. Fra barndom til ungdomstid danner de et bånd ingen kan bryte. Men alt endres når Alex sin’ far får ny jobb og familien må flytte til Amerika. Rosie savner Alex. Hun bestemmer seg for å forlate sin hjemby Dublin for å gå på college i Boston. Da vil de igjen være sammen. Men livet går ikke alltid som planlagt. Like før avreise tar Rosies liv en uventet vending, og hun må bli boende i hjembyen. I hver sin verdensdel fortsetter Alex og Rosie sine liv. Kontakten opprettholdes med lange brev og e-post. Men kunne de ha vært mer enn gode venner? Avstanden, nye forhold, misforståelser og uheldige omstendigheter forhindrer dem fra å utforske det i praksis. Men kjærlighetens veier er uransakelige, og når en overraskende mulighet dukker opp, kan alt skje. Cecelia Ahern har skrevet en hjertevarm fortelling om vennskap og kjærlighet. På sin originale måte viser hun hvordan vennskap kan gjennomgå store forandringer og likevel overleve.