Tags

, , ,

Det er torsdag og et nytt boktema hos Anettes bokboble. Denne gangen vil Anette gjerne høre om vår favorittforfatter på B.

Forfatteren jeg har valgt meg i dag er Terry Brooks.

Terry Brooks er en amerikansk fantasyforfatter. Brooks er nok mest kjent for sine bøker i Shannara-serien. Den første boken Shannaras sverd tok det ham 7 år å skrive mye fordi han studerte jus og rettslære samtidig. De neste to bøkene; Shannaras alvestener og Shannaras sang kom i 1982 og 1985. Senere har han også skrevet tre bøker i serien Shahanna-ættens opphav.

Shannara bøkene blander magi og primitiv teknologi og handler om en sivilisasjon i landene Four Lands. Tid og sted er jorden lenge etter at sivilisasjonen slik vi kjenner den ble ødelagt i et kjernefysisk holocaust. Vi møter den første kongen av Shannara når verden er tilbake i det vi ville kalle middelalderen, og magi har igjen blitt en del av virkeligheten, hvor den supplerer vitenskapen. I Four Lands lever menneskene side om side med andre raser i noe som kan være et fremtidig Nord-Amerika. Lenger inn i romanene blir vitenskapen mer avansert og utvikler seg som den gjorde i vår middelalder.